نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

یکی از نمایندگان اسق مجلس در روزهای اخیر مدعی شده است که سه نفر از نمایندگان فعلی و سابق مجلس شورای اسلامی، با استفاده از اختیارات خود، زمین بزرگی را به مساحت ۱۷۷۰۰ متر ـ که متعلق به ۳۵۸ نفر بوده ـ به نام خود کرده‌اند. 

به گزارش «تابناک»، ابوذر ندیمی، یکی از نمایندگان است که نامش در فهرست سه نفره وجود دارد، در باره این موضوع اعتقاد دیگری دارد‌ و ادعای این نماینده اسبق مجلس را درست نمی‌داند. او بر این باور است که زمین با نظر صاحبان به وی و همکارانش واگذار شده و پس از انجام مراحل مقدماتی کار، افراد سهم خود را از زمین دریافت کرده‌اند. 

ابوذر ندیمی در این باره به تابناک، گفت‌: ما در زمان مجلس هفتم‌ برای اینکه دچار شر زمین دولتی نشویم، زمینی را خریداری کردیم. چند زمین گزینش شد. یکی از این زمین‌ها در کنار جامعه‌الصادق بود‌، در آن زمان مرحوم آیت‌الله مهدوی در قید حیات بودند، اجازه ساخت‌و‌ساز در آنجا داده نشد. (به احتمال زیاد چون این منطقه فضای آموزشی بوده است مجوز ساخت و ساز داده نشده است)، سرانجام به ‌زمینی رسیدیم که یکی از تعاونی‌ها در اختیار داشت. در آن زمان آقای شیسیان، یکی از عوامل اجرایی مجلس، خرید آن را انجام داد. پس از آن از سوی یک جمع محدودی ما به عنوان هیأت امنا انتخاب شدیم، از‌‌ همان ابتدا هم نامه‌هایی ‌به هیأت رئیسه و اصل نود دادیم و گفتیم‌ ما تنها هیأت امنا هستیم و مالک نیستیم و با همکاری جمع اجرائیاتی‌ خواهیم داشت. 

این نماینده مجلس افزود: هم‌اکنون ۳۰۰ قطعه زمین از ۴۰۰ قطعه خریداری شده از اشخاص غیر دولتی، واگذار شده، ولی چند نفر از اعضا به دلیل اینکه حسابرسی‌ها انجام نشده بود، شکایت‌ کردند. ما هم رفتیم به دادگاه و مستندات برای آن بردیم و دیگر چیز خاصی‌ نیست.

این نماینده گفت: ما در بانک ملی مجلس ‌حسابی داشتیم و هر که پول داده‌ یا گرفته، در آنجا موجود است؛ بنابراین، خارج از مجموعه ما نه از کسی پولی دریافت کرده‌ایم و نه پرداخت‌؛ بنابراین، ‌تمام مبالغمان در حساب مجلس است و حسابرسان هم به تازگی کار خودشان را انجام داده و گزارش خود را ارسال کرده‌اند. ‌ما باید در‌باره هر انتقال دیگر هم تا پایان پروژه‌ پاسخگو باشیم. 

این نماینده مجلس همچنین یادآور شد: هر چند زمین به نام ما زده شده بود، ‌در‌‌ همان ابتدا زمین را به اشخاص واگذار کردیم. هم‌اکنون نیز با وام ۲۵ میلیونی هم که برای آن گرفته شده، ‌کارهای مربوط به ثبت اسناد در حال انجام است؛ اما از آنجا که جزئیات بیشتر ‌در اختیار قوه قضاییه است، نمی‌توان چیزی در این باره گفت، ‌زمین مال این اشخاص است، زمین هم که با یک واسطه از بنیاد مستضعفان خریداری شده است و چیزی نیست که پنهان باشد، چون یک تعاونی از بنیاد خریده بود و ما هم از آنها خریدیم. 

وی در پاسخ به اینکه آیا دیگر سندی به اسم شماست یا نه گفت: هر کس یک واحد ۷۵ یا ۸۰ متری دارد و هم‌اکنون حدود ۳۰۰ نفر ساکن شده‌اند که هم مالک عرصه و‌ هم اعیان هستند. ما هم به تناسب ۷۵ متر یا مانند آن را برای هر کداممان خریداری کرده‌ایم. 

وی در پاسخ به اینکه آیا هم‌اکنون سندی به نام شماست، افزود: نخیر سندی به نام ما نیست. ما خریدار بودیم برای جمع. همان طور که گفتم ۴۴۰ نفر سهام دارند که ۳۰۰ نفر هم ساکن شده‌اند. چون در آن زمان با رأی گیری ما را انتخاب کردند، ما زمین را خرید‌یم و هیچ گونه مالکیتی در عرصه و اعیان این زمین‌ها نداریم.



:: برچسب‌ها: زمین خواری میلیاردی+سه نفر نماینده ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

بسیاری از خانم ها علاوه برمیوه و سبزیجات کافی، از قرص های مکمل نیز استفاده می کنند. این کار موجب تنظیم هورمون ها، افزایش انرژی، برطرف شدن درد مفاصل، مشکلات گوارشی و ... می شود.
 
حالا برگردیم به ویتامین K2 که تا سال 1997 میلادی کسی از اهمیت آن آگاه نبود و کاملا ناشناخته زندگی می کرد. تقریبا همه ما ویتامین K1 را می شناسیم و می دانیم که در موادی همچون کلم، اسفناج یافت می شود. اما K2 ناشناخته است و مثلا در جذب کلسیم در بدن بسیار مهم است. این ویتامین به خانواده ویتامین های A و D بیشتر شباهت دارد.
 
دلیل اهمیت ویتامین K2
ویتامین K2 در بدن انسان نقش بسیار مهمی دارد و به ویژه برای خانم ها بسیار مهم و موثر است. دکتر «کیت بلوئه» در مورد K2 می‌گوید: «برای جلوگیری از انواع مشکلات از چروک گرفته تا سرطان، K2  برای سلامت زنان مفید و ضروری است. برخی از خانم هابه قرص کلسیم نیاز ندارند اما ویتامین K2  باعث می شود تا کلسیم در جای درست خود قرار بگیرید. یا حتی افرادی که ویتامین D مصرف می کنند بدون K2 نمی توانند از همه مزایای ویتامین دی بهره بگیرند و بعید هم نیست حتی به سلامت آنها ضرر هم برساند.

ویتامین K2 در استحکام استخوان ها نقش بسیار مهمی دارد. مشخص شده برای سلامت دندان ها نیز بسیار مهم است و افرادی که این ویتامین را به طور مرتب مصرف می کنند، دندان سالم و بدون کرم‌خوردگی خواهند داشت. شاید جالب باشد بدانید ویتامین K2 برای پیشگیری از بسیاری از بیماری های قلب و عروق مفید است و حتی برخی از بیماری های خونی برای کمبود K2 در بدن است.

در ادامه نقش بسیار مهم ویتامین K2 را در برخی مشکلات و بیماری ها نام برده ایم تا بیشتر با جناب ویتامین K2 آشنا شوید.

چروک
افرادی که به اندازه کافی ویتامین K2 مصرف می کنند، جوان تر و شاداب تر هستند و چروک بسیار کمتری در چهره آنها دیده می شود. به طور مثال، بد نیست به مردم ژاپن اشاره کنیم که مواد غذاییِ مصرفی آنها مملو از این ویتامین است و به همین دلیل، پوست های بسیار صاف و شفاف دارند و کمترین اثر پیری و سالخوردگی را می تواند در صورت آنها دید. این ویتامین برای افرادی که تراکم استخوان ضعیفی دارند بسیار لازم است.
 
رگ و عروق
واریس یکی از بیماری های شایع سیستم رگ و قلب بدن است. این بیماری می تواند در نتیجه رسوب کلسیم در جای نامناسب به وجود بیاید. این باعث می شود تا کارکرد اصلی رگ ها دچار اشکال شود و نتوانند به راحتی خون و محتویاتش را حرکت دهند. همین باعث می شود تا رگ برآمده و قلمبه شود.
 
منابع ویتامین K2
علاوه بر قرص های مکملی که این ویتامین را دارند، می توان به مواد غذایی همانند لوبیا سویا، جگر (غاز، گوسفند)، لبنیات روزانه همانند شیر، پنیر و کره های محلی، پنیر گودا، پنیر بری  (Brie) و زرده تخم‌‎مرغ اشاره کرد.
 
چرا کمبود این ویتامین شایع است؟
خیلی واضح است. چون مواد غذایی کمی این ویتامین را در خورد دارند و به همین دلیل نمی توان آزادانه و به راحتی از مزایای K2 بهره مند شد. اما با مصرف غذا و لبنیات محلی می توانید تا اندازه زیادی کمبود آن را جبرن کنید.


:: برچسب‌ها: ویتامین+زنان ,
:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
تا امروز که نزدیک به دو ماه از حادثه می‌گذرد، هنوز تاکسی او به تعمیر نیاز دارد، آن هم خودرو صفر کیلومتر که تنها سه روز برای راننده‌اش کار کرده بود.  روایت وی از حادثه را می‌خوانید.
 
چه ساعتی مطهری را سوار کردید؟
حدوداً ساعت چهار عصر بود که آقای مطهری را سوار کردم. در فرودگاه، وقتی نوبت ما می‌شود، هر جا که می‌گویند باید برویم و کاری ندارند که مسیر خوب است یا بد. شانس ما هم این بنده خدا بود. من حتی از قبل هم شناخت چندانی از ایشان نداشتم.
 
تجمع‌کنندگان علیه مطهری در فرودگاه چند نفر بودند؟
جلو در ترمینال فرودگاه شلوغ بود و نزدیک به 100 تا 200 نفر تجمع کرده بودند. البته در آن وضعیت نمی‌توانستم دقیق بشمارم. چماق نداشتند، فقط موتور سنگین داشتند و سنگ و آجر هم با خودشان آورده بودند. در فرودگاه خبری نبود. وقتی به در اصلی فرودگاه رسیدیم، شعار دادن‌ها شروع شد و به ما حمله کردند، شیشه‌های ماشین را شکستند و گاز اسپری به صورت ما پاشیدند. مجبور بودیم، فرار کنیم. اگر می‌ایستادیم، تکه پاره مان می‌کردند.
 
تعقیب و گریز چقدر طول کشید؟
حدود 20 دقیقه در حال فرار بودیم و مهاجمان هم ما را تعقیب می‌کردند. در دو جا، راه ما را بستند که یک مورد آن، همان جلو در اصلی فرودگاه بود. در طول مسیر از اسپری فلفل استفاده می‌کردند.
 
به کدام کلانتری رفتید؟
رفتیم کلانتری 20 گلسرخ. چون از قبل با پلیس 110 هماهنگ کرده بودیم، تا رسیدیم، در پاسگاه را بازکردند و ما رفتیم داخل. ساعت 5 و نیم یا 6 به پاسگاه رسیدیم و تا بعد از ساعت 8 در پاسگاه بودیم.
 
وضعیت مهاجمان بیرون کلانتری چگونه بود؟
حدود سه ساعت در پاسگاه بودیم. در این مدت، آن افراد هم مقابل ساختمان پاسگاه بودند و شعار می‌دادند. من داخل کلانتری بودم و خیلی از بیرون خبر نداشتم. نشنیدم چه توهین‌هایی به آقای مطهری کردند.
 
مسئولان استانی که به کلانتری آمدند، با شما هم صحبت کردند؟
در کمتر از نیم ساعت اول ورودمان به پاسگاه، مسئولان استانی هم آمدند. از جمله آنان، معاون آقای استاندار- آقای احمدی‌زاده – بود که به من قول داد خسارت تاکسی را پرداخت می‌کنند و آسیب‌های وارد شده به خودرو را جبران می‌کنند.
 
برآورد خسارت چقدر بود؟
نزدیک به سه میلیون تومان خسارت وارد شد، این غیر از افت قیمت خودرو است. چون من این تاکسی را صفر تحویل گرفتم.
 
پیگیری کرده‌اید؟
همه روزنامه‌ها هم نوشتند که خسارت راننده تاکسی پرداخت شد، اما به وعده‌های خود عمل نکردند. می‌گویند برو از مهاجمان شکایت کن؛ بعد از حکم، خسارت را از همان مهاجمان بگیر.  
 
الان می‌توانید از تاکسی استفاده کنید؟
تاکسی در تعمیرگاه است.


:: برچسب‌ها: شاهد عینی ، حادثه شیراز ، علی مطهری ,
:: بازدید از این مطلب : 236
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
حققان از یک آزمایش غیرمستقیم برای القای تصور دروغینی در داوطلبان تحت اسکنر مغزی استفاده کردند که انگار از بدن خود خارج شده و از خارج بدن، به خود نگاه می‌کنند. 
 
آن‌ها دریافتند که بخشهای خاصی از مغز داوطلبان در زمان انجام این آزمایش با توجه به منطقه‌ای از اتاق که تصور می‌کردند در آنجا قرار دارند، ‌فعال می‌شد. 
 
این یافته‌ها نشان می‌دهد که فعالیت غیرعادی در این مناطق که شاید تحت تاثیر دارو یا در اثر محرومیت از اکسیژن اتفاق افتاده، می‌تواند مسؤول بوجود آمدن تجربه‌های خروج روح از بدن باشد. 
 
پس از خروج روح از بدن چه اتفاقی در مغز می‌افتد؟
 
محققان از هدست‌های ویدیوئی استفاده کردند که نمایی از اتاق از نظر سوم شخص به داوطلبان ارائه می‌کرد. 
 
این تصور باعث شد که داوطلبان در زیر دستگاه اسکنر باور کنند در یک بدن غریبه در سوی دیگر اتاق قرار داشته و به بدن خود در زیر دستگاه ام‌آر‌آی نگاه می‌کنند. 
 
پس از خروج روح از بدن چه اتفاقی در مغز می‌افتد؟
 
در برخی تجربیات، دانشمندان حتی به لمس یا تهدید بدن غریبه با چاقو پرداختند تا واکنش مغز داوطلبان را در برابر آن‌ها بسنجند. 
 
به گفته محققان، این یافته‌ها از اهمیت زیادی برخوردارند زیرا به ارائه نخستین خصوصیات مناطق مغزی دخیل در شکل‌گیری تجربه ادراکی از خود بدن در فضا پرداخته‌اند. 
 
در این پروژه از 15 داوطلب سالم خواسته شد تا نمایشگرهای بالاسری را بپوشند که به نمایش آن‌ها در زیر دستگاه ام‌آرآی از سوی دیگر اتاق و از نقطه نظر یک شخص دیگر می‌پرداخت. داوطلبان نه تنها می‌توانستند پاهایی را مشاهده کنند که روی تخت دراز کشیده بودند، بلکه همچنین می‌توانستند پاهای خود را که از زیر اسکنر بیرون زده بود، مشاهده کنند. 
 
محققان با لمس بدن شرکت‌کنندگان توسط یک جسم و همزمان لمس مشابه بدن غریبه در سوی دیگر که با هدست قابل مشاهده بود، توانستند حس دروغین را القا کنند. 
 
اسکنهای مغزی ثبت شده در زمان انجام این تجربیات نشان داد که الگوهای فعالیت در لوبهای تمپورال و آهیانه‌ای با این حس نابجا از موقعیت خود مطابقت داشت. 
 
این اسکن‌ها همچنین موفق به شناسایی فعالیت خاصی در هیپوکامپ شدند که نورون‌های جی‌پی‌اس در آن قرار دارند. این امر می‌تواند بدان معنی باشد که فعالیت غیرعادی در این سلول‌ها می‌تواند تا حدی مسؤول ایجاد تجربه خروج روح از بدن باشد. 
 
این یافته‌ها در مجله Current Biology منتشر شده است. 


:: برچسب‌ها: روح+بدن ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به لغو سخنرانی اش در مشهد گفت: نباید با صحبت کردن درباره این موضوع به حاشیه سازان شخصیت داد.
 
علی مطهری در گفت وگو با ایرنا درباره لغو سخنرانی اش توسط گروه های دانشجویی منتقد دولت در دانشگاه آزاد مشهد و اتفاقاتی که اخیرا درباره حضور حجت الاسلام حسن خمینی در گرگان و سخنرانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دانشگاه آمیر کبیر رخ داد ، افزود: خیلی نباید به این موضوع اهمیت داد و به اینگونه مسایل در جامعه پرداخت.
 
وی با بیان اینکه تهدید گروه های مخالف و تندرو در دانشگاه ها « فقط حرف است » تاکید کرد که در عمل چنین چیزی نخواهد شد.
 
فرزند شهید مطهری درباره پیگیری این موضوع در نهادهای امنیتی اظهار داشت: اگر عملا جلوگیری کنند پیگیری نخواهم کرد ولی باید نهادهای امنیتی به این موارد رسیدگی کنند.
 
وی اظهار داشت: هرچه صحبت در این مورد بیشتر شود، حاشیه سازان بیشتر احساس شخصیت می کنند و فکر می کنم هرچه بیشتر توجهی به آنها نشود بهتر است. نباید با صحبت درباره حاشیه سازان به آنها شخصیت داد.
 
از اول اردیبهشت تا کنون سخنرانی های برخی مقامات و شخصیت ها از جمله سید حسن خمینی ، ناطق نوری وهاشمی رفسنجانی با انتقادها و واکنش هایی روبرو شده که به لغو برخی انجامیده است.


:: برچسب‌ها: علی مطهری ، سخنرانی ، مشهد ، بسیج ,
:: بازدید از این مطلب : 219
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش ابتدایی سخنان خود با اشاره به اینکه من از دو سه سال پس از تاسیس دانشگاه امیرکبیر با اساتید و دانشجویان این دانشگاه در ارتباط بودم، گفت: من برای سخنرانی به این دانشگاه می‌آمدم که همه آن سخنرانی‌ها مساله‌ساز می‌شد، زیرا یک سو دانشجویان انقلابی اسلامی و ملی بودند و در سوی دیگر دانشجویان مارکسیست و سوسیالیست و البته دانشجویان طرفدار شاه نیز حضور داشتند. من در ورود و خروج خود به دانشگاه و در حین سخنرانی این چهره‌ها را می‌دیدم. آن وقایع برای من شیرین بود زیرا سر ما برای آن سخنرانی‌ها و مسائل حاشیه آن درد می‌کرد.
 
 هاشمی رفسنجانی افزود: بعد از انقلاب هم من به این دانشگاه رفت و آمد داشتم. این دانشگاه اعتبار زیادی به ایران داده است و امروز دانشگاه امیرکبیر یکی از استوانه‌های علم، صنعت و تکنولوژی‌های روز کشورمان است. من پیشنهاد می‌کنم دایره‌المعارف خدمات این دانشگاه تهیه شود تا تاریخ این دانشگاه گم نشود.


:: برچسب‌ها: آیت الله هاشمی رفسنجانی ، دانشگاه امیرکبیر ، معترضان ,
:: بازدید از این مطلب : 220
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
 آیت الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در مراسم گرامیداشت روز معلم در دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه استکبار آنطور که می‌خواست نتوانست دنیا را بسازد، بنابراین اکنون اقدامات جدیدی را آغاز کرده است، گفت:‌ وجود کشورهای قدرتمندو بزرگ در منطقه خاورمیانه به نفع استکبار نیست به ویژه که آن کشور آزادمنش بوده و به آن‌ها وابستگی نداشته باشد.
 
وی در ادامه با اشاره به حوادث سوریه ، عراق و یمن گفت:‌ عربستان در خدمت استکبار است. مصر هم که روزگاری دژ در برابر اسرائیل بود در شرایط فعلی قرار گرفته است، پاکستان نیز در‌گیر مسائل داخلی خود است‌. از اقدامات کنگره اینگونه برمی آید که آن‌ها دنبال تجزیه عراق،‌ سوریه و یمن هستند.در گذشته این صحبت ها در مورد ایران هم مطرح بود، اما ایران کشوری بسیار مستحکم است و شرایطی مثل سوریه و عراق ندارد. ایران تنها لنگرگاه مطمئن منطقه است که می تواند امنیت منطقه را حفظ کند.
 
هاشمی رفسنجانی در ادامه افزود: وظیفه ما این است که به شعار سال یعنی همدلی و همزبانی توجه کرده و نگذاریم جامعه دچار تشتت شود. در هر جامعه ای تفکرات، خواسته ها و مذاهب و قومیت های مختلفی و همچنین نارضایتی هایی وجود دارد اما ما باید هوشیار باشیم و وحدت و همدلی را به عنوان یک نیاز واقعی حفظ کنیم.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اکنون یمن هر روز بمباران می‌شود و حتی شایع شده که نیروهای زمینی برای شناسایی وارد این کشور شده‌اند. در سوریه نیز مخالفان نظام سوریه به دنبال محاصره بیشتر دمشق هستند. داعش نیز در استان قندوز افغانستان به قدرت رسیده است، در عراق نیز مسئله تجزیه این کشور مطرح شده که البته سران عشایر و مسئولان این کشور با این طرح مخالفت کردند.
 
وی ادامه داد: در این شرایط ما به عنوان یک مسئولیت اسلامی و منطقه ای باید آماده باشیم که ایران را نگه داریم. البته ایران به عنوان پایگاه امنیت منطقه بدون حضور جدی مردم و استحکام رابطه دولت و مردم نمی تواند به خوبی عمل کند. دلیل پیروزی انقلاب حضور اکثریت مردم در صحنه و وجود امامی به عنوان یک مدیر حاذق در منطقه بود ما توانستیم با وحدت و حضور مردم از جنگ تحمیلی نیز عبور کنیم. سازمان ملل نیز در پایان جنگ ایران را طلبکار و مظلوم معرفی کرد و غرامتی در نظر گرفت که البته این غرامت هنوز پرداخت نشده است.
 
هاشمی با بیان اینکه مردم ما پیروزی های خود را با صبر و مقاومت و تمسک به اهل بیت (ع) اسلام و قرآن به دست آورده است خاطر نشان کرد: باید این مسائل را برای دانشجویان مطرح کنند و بگویند که ما چگونه از این گردنه های مختلف عبور کردیم و اکنون درشرایط نسبتا خوبی به سر می بریم . همه در کشور باید متحد باشند و البته باید همدیگر را نیز نقد کنیم.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینکه دولت مبارزه خوبی در دنیا شروع کرده است افزود: اکنون اکثریت کشورهای دنیا متوجه شدند که منطق ما صلح است و ما دنبال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای هسیتم البته کنگره و لابی اسرائیل علیه ما فعال شده اند، بنابراین ما در داخل کشور نباید برای کسانی که در جهت گرفتن حق مردم ما تلاش می‌کنند مشکل درست کنیم.
 
هاشمی در بخش دیگر از سخنان خود با تاکید بر اینکه باید منطق در اختلاف نظرها حاکم شود افزود: اگر اختلافات مناسب بیان شود مشکلات حل می‌شود. در انتخابات نمی توانیم بگوییم همه به یک جا رای دهند‌. باید با آزادی‌، ادب، منطق و با پذیرش نظر اکثریت وحدت خود را حفظ کنیم . در این فضا اگر تحریم ها هم رفع نشد ما مسیر خود را ادامه می دهیم ولی اگر تحریم ها رفع شد خواهیم دید چه فضایی برای توسعه کشور فراهم می‌شود.
 
وی همچنین خاطر نشان کرد: در کشور ما مشکل تورم و بیکاری وجود دارد که از دل این مشکلات فساد بیرون می آید. ما وظیفه داریم موقعیت منطقه، جهان و کشور خود را برای مردم توضیح دهیم و البته نشاط سیاسی مردم را نگیریم و آن‌ها را نگران نکنیم تا از این گردنه عبور کنیم . عبور کردن از این گردنه سخت نیست و به آمادگی خدمت به مردم بستگی دارد.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش ابتدایی سخنان خود با اشاره به اینکه من از دو سه سال پس از تاسیس دانشگاه امیرکبیر با اساتید و دانشجویان این دانشگاه در ارتباط بودم، گفت: من برای سخنرانی به این دانشگاه می‌آمدم که همه آن سخنرانی‌ها مساله‌ساز می‌شد، زیرا یک سو دانشجویان انقلابی اسلامی و ملی بودند و در سوی دیگر دانشجویان مارکسیست و سوسیالیست و البته دانشجویان طرفدار شاه نیز حضور داشتند. من در ورود و خروج خود به دانشگاه و در حین سخنرانی این چهره‌ها را می‌دیدم. آن وقایع برای من شیرین بود زیرا سر ما برای آن سخنرانی‌ها و مسائل حاشیه آن درد می‌کرد.
 
هاشمی رفسنجانی افزود: بعد از انقلاب هم من به این دانشگاه رفت و آمد داشتم. این دانشگاه اعتبار زیادی به ایران داده است و امروز دانشگاه امیرکبیر یکی از استوانه‌های علم، صنعت و تکنولوژی‌های روز کشورمان است. من پیشنهاد می‌کنم دایره‌المعارف خدمات این دانشگاه تهیه شود تا تاریخ این دانشگاه گم نشود.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به تاسیس دارالفنون توسط امیرکبیر، گفت: امیرکبیر درد استعمار و استبداد را متوجه شد و برای مبارزه با آن تلاش کرد و در این راه جان خود را از دست داد. امیرکبیر، ناصرالدین شاه را از تبریز به تهران آورد و وی را به قدرت رساند اما استبداد نمک‌نشناسی کرد و با توطئه‌های اطرافیان ناصرالدین شاه امیرکبیر به شهادت رسید اما نام وی ماندگارتر از نام شاهان شد. نام امیرکبیر برای این دانشگاه بسیار شایسته بود و اساتید این دانشگاه سهم خود را در توسعه این کشور ایفا کردند.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روز معلم و ارزش علم، گفت: اولین مقام معلم متعلق به شخص خداوند است و خداوند بزرگ‌ترین مقام برای فضیلت‌ها برای انسان را علم و دانش قرار داده است. خداوند همه اسماء را به آدم آموزش داده و این استعداد را در انسان قرار داده تا علم بی‌نهایت را دنبال کند. این علم بی‌نهایت است و هر چه پیش می‌رویم مسائل علمی جدیدتری پیش می‌آید و تا قیامت هم مسیر علم دنبال می‌شود. کسی هم از روز قیامت و ظهور امام زمان (عج) خبر ندارد و هر کس برای ظهور امام زمان وقت تعیین کند دروغگوست. انسان با ملائکه در علم‌جویی و تکلیف‌محوری تفاوت دارد و خداوند در زمان خلقت آدم به فرشته‌ها فهماند که علم آنها محدود است ولی انسان اینگونه نیست.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: متاسفانه ما مشکلاتی در کشور داریم که آنها باید حل شود. معلمان ما این روزها به خاطر اعتراض به حق خود کلاس درس را تعطیل کرده و اعتراض می‌کنند که البته کسی هم مزاحم آنها نیست. من تاکید می‌کنم معلمان باید آنقدر شاداب باشند تا شادابی را به فرزندان ما هدیه دهند و از مهم‌ترین وظیفه ما در حکومت اسلامی این است که مقام شایسته معلم را مراعات کنیم در این صورت ما سرآمد دانش جهان می‌شویم.
 
 آیت‌الله هاشمی در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر اینکه شهید مطهری از نخبگان تاریخی، علمی و اسلامی کشور ما بوده و فردی عالم، عارف، فیلسوف و فقیهی بزرگ بود، افزود: وی به مسائل اجتماعی آشنایی داشت و درباره آنها تحلیل‌های خود را ارائه می‌کرد. وی به دنبال پاسخ به شبهات دینی و دفاع از اسلام بود. امام درباره شهید مطهری اظهار کردند که من همه آثار وی را تایید می‌کنم در واقع امام خمینی تفکر شهید مطهری را تایید کرده بود.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: در دوران مبارزات انقلابی شهید مطهری مسئولیت یافت تا بنیان‌های علمی، اسلامی و ملی را تبیین کند و پلی بین دانشگاه و مدارس دینی باشد. آیت‌الله بهشتی، باهنر و گل‌زاده غفوری هم مسئول فراهم کردن بخش‌های زیربنایی آموزش جامعه بودند. من و آیت‌الله خامنه‌ای هم حالت تهاجمی مبارزه را بر عهده گرفته بودیم و مسئولیت آن بخش را داشتیم.
 
وی با اشاره به حوادث روزهای منتهی به انقلاب اسلامی، تصریح کرد: شهید مطهری پیش از پیروزی انقلاب به دیدار امام در پاریس رفت و درباره شورای انقلاب با ایشان صحبت کرد. امام در آنجا به شهید مطهری گفتند که باید این شورا رسمیت پیدا کند و حکم این شورا را هم همان‌جا به شهید مطهری دادند. ابتدا پنج نفر به عضویت این شورا در آمدند و سپس با پیشنهاد این پنج نفر، اعضای شورا به پانزده نفر رسید. در روزهای نزدیک به پیروزی انقلاب کشور از لحاظ رسمی بی‌صاحب شده بود اما با پیش‌بینی امام و مبارزین شورای انقلاب مسئولیت را بر عهده گرفت و اجازه نداد کشور دچار تشتت شود. شهید مطهری در واقع واسطه آوردن حکم امام درباره شورای انقلاب به ایران بود.
 
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان افزود: التقاطی‌ها و چپی‌ها خشم شهید مطهری را به دل گرفته بودند و در اولین فرصت وی را از انقلاب گرفتند، البته پیش از وی آنها شهید قرنی را ترور کردند. در آن روزها فضا خیلی آزاد بود و هر گروهی نشریه داشت و اظهارنظر می‌کرد و شهید مطهری به همه شبهات آنها پاسخ می‌گفت.


:: برچسب‌ها: آيت‌الله هاشمی رفسنجانی ,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
در هشتاد و هشتمین نشست قوه قضاییه خبرنگار فارس خطاب به حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت در اردیهبشت ماه سال گذشته خبرگزاری فارس گزارشی را منتشر کرد با این عنوان که «950 بدهکار بزرگ بانکی را بشناسید». پس از این گزارش اسامی‌ای مطرح شد مانند بدهکار 6500 میلیاردی که گفته می‌شد بخشی از اموال خود را به صورت دلار از کشور خارج کرده است.
 
آیا از سال گذشته تاکنون به لیست این بدهکاران بانکی نام افراد جدیدی اضافه شده است یا خیر؟ آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده این افراد را توضیح دهید.
 
اژه‌ای در پاسخ گفت: افرادی که در این پرونده‌ها بودند پس از مذاکره با بانک‌ها درخواست استمهال بیشتر را داشتند. عده‌ای گفتند قصوری در عدم پرداخت نداشتند به همین جهت هم بانک‌ها با آنها همکاری کردند.
 
اژه‌ای ادامه داد: برای برخی از این افراد بانک تقسیط را در نظر گرفت اما در بخشی دیگر سازمان ثبت اجراییه‌ها را به اجرا گذاشت و مبالغ را وصول کرد.
 
معاون اول قوه قضاییه با تأکید بر اینکه تعداد معدودی از این افراد هفته گذشته بازداشت شدند، گفت: افرادی که بازداشت شدند تقریباً مشخص بود اقدام جدی نمی‌کنند الان هم در مقام رسیدگی به اموال‌شان هستیم و اگر جرمی مرتکب شده باشند به جرم‌شان رسیدگی می‌شود.
 
به گزارش فارس، وی خاطرنشان کرد: به طور نسبی اگر به همین ترتیب جلو برویم وضع بهتر می‌شود به شرط اینکه بانک‌ها مسیر گذشته را تکرار نکنند و دستگاه‌های نظارتی و بانک‌ مرکزی هم نظارت را اعمال کنند.
 
سخنگوی دستگاه قضا تأکید کرد: تعداد بازداشتی‌ها بالا نبوده شاید حدود 10 نفر باشند اما مبلغ همین 10 نفر، بسیار قابل توجه است.
 
اژه‌ای تصریح کرد: امیدواریم رسیدگی‌ها و نظارت‌ها از سوی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی و همچنین دستگاه‌های نظارتی به گونه‌ای باشد که مجدداً پس از وصول معوقات با معوقات جدیدی روبه‌رو نباشیم.


:: برچسب‌ها: بدهکار بانکی ,
:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
رانکو ایوانکوویچ افزود: اینکه از قول من عنوان شده، «این بی‌ادب‌ترین تیمی است که داشته‌ام» واقعا ناراحت کننده است. بنده هرگز و ابدا چنین اظهار نظری نداشته‌ام. طی روزهای گذشته نیز مصاحبه‌ای نداشته‌ام که چنین حرفی زده باشم. نمی‌دانم چرا چنین نقل قولی منتشر می‌شود.
 
وی افزود: من لازم است توضیح دهم که از این پس قبل و بعد از هر بازی در کنفرانس خبری و در طول هفته نیز یکبار بعد از تمرین پرسپولیس پاسخگوی خبرنگاران خواهم بود و نمی‌دانم چرا چنین نقل قولی از سوی من منتشر شده است.
 
برانکو اینکویچ تصریح کرد: بازیکنان پرسپولیس مشکل انضباطی نداشته‌اند. آنها کارشان را انجام می‌دهند و جز یکی دو مورد مشکلی وجود نداشته و فقط پیام صادقیان بود که آئین‌نامه رفتاری پرسپولیس و قواعد فوتبال حرفه‌ای را رعایت نکرد و من تصمیم گرفتم ایشان را کنار بگذارم. درباره خانزاده نیز اتفاقی در دوحه رخ داده بود که بررسی همه جانبه شد و این بازیکن جریمه مالی سنگین شد و فعلا هم حق همراهی تیم در بازی رسمی را ندارد.
 
سرمربی پرسپولیس درباره حکم صادره برای خانزاده گفت: تصمیمی که گرفته شد، تصمیم مشترک باشگاه و کادر فنی بود و بنده هم کاملا در جریان آن بودم. خانزاده 30 درصد جریمه مالی شده و این جریمه سنگینی است. او حق تمرین کردن دارد اما در بازی با پیکان او را محروم انضباطی کرده‌ایم و نمی‌تواند بازی کند و درباره بازی کردنش در دیدارهای آتی، بعد از بازی با پیکان تصمیم‌گیری می‌شود و در صورتی که این بازیکن مرتکب رفتار غیر حرفه‌ای دیگری شود تصمیمات سخت‌تری برایش خواهیم گرفت. ما غیر از این موارد، مشکل و موضوع خاصی نداشته‌ایم که بخواهم درباره شاگردانم چنین حرفی بزنم.
 
برانکو خاطرنشان کرد: بازیکنان تلاش می‌کنند و می‌خواهند ناکامی را جبران کنند و به سمت موفقیت گام بردارند. تیم ما مشکل انضباطی دیگری نداشته و نباید برخی مسائل را بیش از آنچه که بوده حاد و سخت جلوه داد. امیدوارم دیگر چنین نقل قول‌هایی که پایه و اساسی ندارد از قول من منتشر نشود.
 
برانکو در پایان در پاسخ به این سوال که آیا صادقیان شانسی برای بازگشت تا پایان فصل خواهد داشت یا خیر به بیان این کلمه بسنده کرد: «خیر».


:: برچسب‌ها: پرسپولیس ، برانکو ، سرمربی ، فوتبال ، استقلال ,
:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

یگیری‌های به عمل آمده در خصوص توقیف کشتی آمریکایی در خلیج فارس حاکی از آن است که این کشتی تجاری بوده و با اداره بنادر ایران اختلافی داشته است.

یک منبع آگاه با اعلام این خبر اظهار داشت: اداره بنادر ایران در همین راستا به دادگاه مراجعه می‌کند که دادگاه حکم توقیف این کشتی را می‌دهد و اداره بنادر درخواست می‌کند تا این کشتی توقیف شود که این امر محقق می‌شود.

وی تأکید کرد: این کشتی با پرچم جزایر مارشال که تحت حاکمیت آمریکا است قصد تردد داشته که توقیف می‌شود و خدمه آن اکثر اروپایی هستند و احتمال اینکه برخی از افراد آن آمریکایی باشند نیز وجود دارد.



:: برچسب‌ها: توقیف ، کشتی آمریکایی ، پرچم ، جزایر مارشال ، خلیج فارس ,
:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

به گزارش ایرنا، آمانو در مصاحبه با شبکه خبری 'سی بی اس نیوز' گفت، با وجود پیشرفت در زمینه توافق بین ایران و قدرت های غربی بر سر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، همچنان منتظر همکاری کامل بر سر مسائل گذشته هستیم.

وی با بیان اینکه دو طرف در اوت سال 2013 (تابستان 1392) برای شفاف سازی درباره چنین مسائلی به توافق رسیدند، ابراز امیدواری کرد با توافق جامع مورد مذاکره، روند شفاف سازی در این زمینه را تسریع کند.

وی گفت: یکی از مشکلات یا دلایلی که نمی توانیم اطمینان دهیم همه چیز اهداف صلح آمیز را دنبال می کند، این است که نمی توانیم یک ابزار راستی آزمایی قوی را اجرا کنیم و اجرای پروتکل الحاقی برای اطمینان یافتن از فعالیت های هسته ای ایران ضروری است.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: بیانیه 'پارامترها' (بیانیه سوییس) که بازتاب توافق بدست آمده بین شش کشور است و از سوی کاخ سفید توزیع شد، بیان می کند که 'ایران با اجرای پروتکل الحاقی آژانس موافقت کرده که شامل دسترسی بیشتر آژانس به اطلاعات درباره برنامه هسته ای اش از جمله در خصوص تاسیسات اعلام شده و اعلام نشده است.'

آمانو همچنین درباره احتمال کنار گذاشتن یا مذاکره درباره فعالیت های هسته ای ایران در گذشته سخن گفت و افزود: کنار گذاستن این مساله یک گزینه یا راه حل نیست و آنها می دانند که من آن را کنار نخواهم گذاشت و به تلاش های خود ادامه می دهیم.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار دسترسی مجدد به سایت پارچین شد و افزود: آژانس 4 تا 10 بازرس دارد که پس از نهایی شدن توافق، به ایران اعزام خواهند شد.

این اظهارات آمانو در حالی است که چندی پیش علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که پیش از این، آژانس بین المللی انرژی اتمی دو بار از سایت پارچین بازدید کرده است.

به گفته صالحی، همچنین پذیرش پروتکل الحاقی به معنای بازرسی سرزده از هر نقطه و مکانی نیست بلکه بازرسی ها بر مبنای این پروتکل نیز مقررات خاص خود را دارد.

به گزارش شبکه خبری سی بی اس نیوز، اوایل ماه جاری میلادی (آوریل) ایران و 1+5 به چارچوبی برای توافق نهایی رسیدند.

مهلت نهایی برای رسیدن به توافق جامع 30 ژوئن (9 تیر) به پایان می رسد و آژانس بین المللی انرژی هسته ای نقش مهمی در راستی آزمایی تعهد ایران در قبال توافق نهایی خواهد داشت.

'سی بی اس نیوز' با اشاره به دیدار 'جان کری' و 'محمد جواد ظریف' وزیران خارجه آمریکا و ایران در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش هسته ای (ان.پی.تی) نوشت 'دو طرف تصدیق می کنند که مسائل زیادی وجود دارد که تا قبل از 30 ژوئن باید بر روی آن کار شود'.



:: برچسب‌ها: آمانو ، توافق هسته ای ,
:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

دانشمندان، قرص های انسولین را برای اولین بار برای نجات جان کودکانی که مبتلا به بیماری قند نوع اول هستند اختراع کردند.

آفتاب : دانشمندان، قرص های انسولین را برای اولین بار برای نجات جان کودکانی که مبتلا به بیماری قند نوع اول هستند اختراع کردند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از راشاتودی دانشمندان توانستند قرص حاوی انسولین را برای بالابردن مقاومت بدن دربرابر بیماری قند (دیابت) ابداع کنند. این قرص علاوه بر کودکان مبتلا به دیابت برای پیشگیری از ابتلای کودکانی که احتمال مبتلا شدن آنها به دیابت محتمل است نیز کاربرد دارد.

در خبر به موسسه یا کشوری که قرص دیابت جدید در آن اختراع شده اشاره نشده است اما پیش از این بعد از انتشار مقاله ای در هند مبنی بر امکان تولید کپسول های انسولین، دانشمندان آمریکایی شروع به انجام آزمایش هایی در این زمینه کردند.

کارشناسان انتظار دارند که این قرص ها اولین گام موثر و نقطه عطفی برای درمان مرض خطرناک دیابت با داروی خوراکی باشد و بتواند مبنای تولید واکسن دیابت در آینده باشد.

دانشمندان برای سنجش میزان تاثیر قرص های جدید روی کودکان ددو تا هفت سال، این کودکان را به دو گروه شاهد و هدف تقسیم کردند. به عده ای از کودکان مبتلا (گروه شاهد) قرص های بی اثر خالی از انسولین دادند و سایر کودکان نیز داروی واقعی را دریافت کردند. از مجموع 10 کودکی که داروی واقعی قرص انسولین را استفاده کردند هر ده نفر تغییر مثبت قابل ملاحظه ای را در مقاومت بدن نشان دادند این در حلی است که از ده کودک دیگر در گروه شاهد تنها دو نفر تغییرات خوبی را بعد از دوره درمان در سیستم مقاومت بدن خود نشان دادند.

کارشناسان بر این باورند که بررسی های جدید با مبنا قرار دادن قرص ضد دیابت اختراع شده می تواند به تولید واکسن دیابت نیز منجر شود.

مبتلایان به دیابت نوع اول ناچارند در روز چند نوبت از امپول انسولین استفاده کنند.

اَنسولین یکی از هورمون هایی است که تاثیرات مختلفی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن می گذارد.

این هورمون با تاثیرگذاری بر سلول های کبد باعث می شود این سلول ها با گرفتن قند از خون و ذخیرهٔ آن به صورت گلیکوژن، قند خون را کاهش دهند و با تجمع گلیکوژن در سلول های ماهیچه ای - به عنوان یک منبع سوخت- انرژی را افزایش دهد. همچنین با اثر به بافت های چربی، استفاده از چربی به عنوان منبع سوخت را متوقف می کند. در صورت نبود یا کمبود انسولین در خون، بدن از چربی به عنوان منبع سوخت استفاده می کند. انسولین به عنوان مرکز کنترل متابولیسم بدن عمل می کند.


:: برچسب‌ها: قرص+انسولین ,
:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

جت‌الاسلام امرودی که از ۵ اردیبهشت برای سفری چند روزه در کویت به سر می‌برد هنگام بازگشت، در فرودگاه کویت بازداشت شد. وی در سالیان گذشته فعالیت گسترده ضد آمریکایی-صهیونیستی درکویت داشته است‬.

به گزارش خبرنگار «نسیم» حجت الاسلام امرودی در سالیان گذشته در میان شیعیان کویت فعالیت فرهنگی گسترده ای داشته و به همین علت نیز یکبار در سال ۸۷ از این کشور اخراج شده بود.



:: برچسب‌ها: بازداشت ، معاون شهرداری ، تهران ، کویت ,
:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت خارجه آمریکا،جان کری وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه در نشست بازگشایی کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته ای (ان‌پی‌تی)، در نیویورک گفت:در واقع ما بیش‌تر از هر زمان دیگری به توافقی خوب و جامع، که به دنبال آن بودیم، نزدیک شده‌ایم.

جان کری در عین حال گفت: در هر صورت کارهای سخت زیادی برای رسیدن به توافق نهایی مانده است و برخی مسائل کلیدی هنوز حل نشده‌اند.

کری افزود: از ابتدای این روند گفته ایم که هر توافقی با ایران نه تنها بر مبنای وعده ها و گفته ها بلکه بر اساس تایید و مدارک متقن و راستی آزمایی خواهد بود که در واقع مرکزیت 'ان پی تی' و کل فرآیند آژانس بین المللی انرژی هسته ای نیز همین امر است.

جان کری و محمد جواد ظریف در حاشیه نشست کفنرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های اتمی (ان‌پی‌تی) دیدار و گفت‌وگو کردند. این گفته‌ها پیش از دیدار انجام‌گرفته میان وزیران خارجه ایران و آمریکا در نیویورک بیان شده است.



:: برچسب‌ها: جان کری+توافق هسته ای+نزدیک تر ,
:: بازدید از این مطلب : 215
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 ارديبهشت 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام


بهترین و پرطرفدارترین تقویم مذهبی 


نرم افزار تقویم شمیم یار به عنوان اولین تقویم کاملاً مذهبی دسکتاپی در فضای مجازی ، توسط انجمن گفتگوی دینی وابسته به مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی با محتوایی جامع و مفید طراحی و چند سالي است که به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

دریافت فایل



:: برچسب‌ها: تقویم 94 شمیم یار ,
:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

افسران - بادبادک صهیونیست ها



:: برچسب‌ها: عربستان + ایران + اسرائیل + یمن ,
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

امیر احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، گفت: «به‌عنوان یک نظامی به عربستان توصیه می‌کنم دست از تجاوز به یمن بردارد». وی افزود: این حرکت عربستان پسندیده نیست و ارتش عربستان که یک ارتش اجاره‌ای است، دست از تجاوز به خاک یمن بردارد. به گزارش تسنیم، فرمانده نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: هنوز گلوله‌ای به‌سمت ارتش عربستان شلیک نشده که آثار شکست را در آنها مشاهده می‌کنیم، وای به روزی که چهار ترقه در ریاض منفجر شود. پیشنهاد من این است که دست از این تجاوز بردارند. امیر پوردستان با ابراز اینکه «تهدیدهای گروهک‌های تروریستی برای ما تهدید نیست» تصریح کرد: یگان‌های مستقر در مرزها به‌خوبی حافظ مرزهای کشورمان هستند. ما تاکتیک‌های‌مان را بررسی و تست و تهدیدها را رصد می‌کنیم اما اولویت ما مقابله با جنگ نیابتی و ناهمتراز است. وی افزود: داعش به‌نیابت از استکبار در منطقه می‌جنگد و بوکوحرام به‌نمایندگی از آمریکا جنایت می‌کند اما ما از این تهدیدها نمی‌ترسیم و در برابر جنگ‌های نیابتی برنامه‌ریزی گسترده داریم.



:: برچسب‌ها: عربستان + یمن + ایران + نظامی ,
:: بازدید از این مطلب : 331
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

 

منابع روس اعلام کردند که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، ممنوعیت تحویل سامانه موشکی پیشرفته «اس-۳۰۰» به ایران را لغو کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس این خبر ساعتی پس از آن اعلام شد که روسیه قصد دارد سامانه پیشرفته‌تر این سلاح دفاعی یعنی «اس-400» را در اختیار متحد شرقی خود چین قرار بدهد



:: برچسب‌ها: سامانه موشکی اس 300 + نظامی + ایران + روسیه ,
:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید شیعه در قم با اشاره به موضوع جریان فرودگاه جده عربستان گفت: در این خصوص نباید سکوت کرد و باید کارها را دنبال کرد و اجازه نداد که این مسائل تکرار شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سپاه استان قم، این مرجع تقلید روز پنجشنبه در دیدار نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با وی، همچنین با اشاره به درگیری ها در یمن اظهار داشت: تمام این درگیری ها در راستای اختلاف افکنی میان شیعه و سنی است و اسم های آنها را تغییر می دهند.

وی گفت: داعش، بوکوحرام و.... را ایجاد می کنند اما موضوع اصلی این است که با سرمایه گذاری برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس می کوشند تا شیعه هراسی ایجاد کنند.

آیت الله نوری همدانی ادامه داد: وقتی آنها مشاهده می کنند که شیعه در حال پیشرفت است احساس خطر می کنند و می کوشند تا از هر طریق ممکن ضربه زده تا به اهداف خود برسند.

وی افزود: دشمن نمی خواهند که بیداری اسلامی در دنیا رواج یابد و به همین دلیل تلاش می کنند جلوی این بیداری را بگیرند.

علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امروز در سفر به شهر مقدس قم با حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی و عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید دیدار و گفت و گو کرد.

هشتم فروردین ماه جاری دو نوجوان ١٤ و ١٥ ساله پس از انجام حج عمره و در حال بازگشت به ایران، در فرودگاه جده با مشکلاتی از جانب مامورین مستقر در فرودگاه مواجه شدند. این در حالی است که عربستان قوانین سختگیرانه ای را درباره چنین جرائمی اعمال می کند. 



:: برچسب‌ها: فرودگاه جده ، عربستان ,
:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

لباس طرح نظامی النصر عربستان در دیدار مقابل پرسپولیس در تهران سروصدای زیادی به پا کرد. باشگاه عربستانی درست در زمان حملات این کشور به یمن با لباس طرح نظامی به تهران آمد و این شائبه به وجودآمد که این لباس با تحولات منطقه در ارتباط است. 

 
هرچند به نظرمی رسد که دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی تحولات سیاسی منطقه و حمله به یمن باشد اما در حقیقت هیج یک از باشگاه های ورزشی حق ندارند در مورد مسائل سیاسی- مذهبی موضع گیری کنند و البته که تصمیم گیری در مورد اینکه هر تیم چه لباسی بپوشد در زمانی انجام شده که هیچ تصوری برای جنگ میان عربستان و یمن وجود نداشته است. 
 
طبق قوانین فدراسیون جهانی فوتبال پیش از برگزاری هر تورنمنت تیم ها باید لباس های خود را برای حضور در این مسابقات معرفی کنند. طبق همین قوانین النصر عربستان و پرسپولیس و سایر تیم های حاضر در لیگ قهرمانان هم پیش از شروع مسابقات پیراهن های اول تا سوم خود را با طرح هایش به AFC معرفی کرده اند وفقط حق دارند از این لباس ها برای حضور در مسابقات استفاده کننده. البته آنها قبل تر پیراهن های سال 2015شان را توسط سایت رسمی معرفی کرده اند که دیگر بحثی درآن نباشد. 
 
لباس های دیدار های خانگی و خارج از خانه  النصر فصل 2015 
 
دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)
 
البته مبدع و طراح اولیه چنین لباسی سعودی ها نبوده اند و در اصل از لباس تیم ناپولی تقلید کرده اند. تیم ناپولی در رقابت های سال گذشته و امسال چنین لباسی را به عنوان لباس دوم به تن می کند. 
 
لباس ناپولی 
 
دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)
 
براساس همین قوانین النصر عربستان پیراهن زرد را با طرح معرفی شده در بازی های خانگی می پوشد.
 
پیراهن عربستان دردیدار های خانگی 
 
دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)
 
و پیراهن دومش که طرح نظامی دارد رامقابل تیم های دیگر در دیدارهایی که میهمان است می پوشد.به همین دلیل این تیم در دیدار مقابل لخویا که 12 اسفند برگزار شده و در منطقه هم هیچ خبری از جنگ نبوده همین لباس را به تن داشته است 
 
پیراهن النصر در قطر در 12 اسفند
 
دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)
 
 
پیراهن النصر در تهران در 19 فرودین
 
دلیل تیم عربستانی برای پوشیدن لباس طرح نظامی(عکس+توضیحات)

 



:: برچسب‌ها: پرسپولیس تهران ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
پروستات غده كوچكی است كه پائین تر از مثانه قرار گرفته و قسمت ابتدایی پیشابراه را احاطه كرده است. پیشابراه مجرایی است كه ادرار را از مثانه به طرف خارج از بدن هدایت می‌كند. این غده در زیر مثانه و در محل خروج ادرار از آن و نیز در جلوی راست روده قرار دارد. پروستات طبیعی در معاینه قوام نرم دارد و فاقد توده است. این غده كه اعمال مختلفی انجام می‌دهد از دو قسمت تشكیل شده كه توسط یك لایه بافتی پوشیده شده‌اند.
 
پروستات چه كاری انجام می‌دهد؟
 
یكی از كارهای پروستات كمك به كنترل ادرار، با وارد كردن فشار به قسمت ابتدایی پیشابراه است. همچنین پروستات، مایعی ترشح می‌كند كه سلولهای جنسی مرد، یا اسپرمها را فعال نگه می‌دارد. این مایع پیشابراه را مرطوب و لغزنده می‌كند. این مایع ماهیت قلیایی داشته و نیز مواد مغذی‌ای دارد كه برای فعال باقی ماندن اسپرم ها، لازم است. اعمالی كه پروستات انجام می‌دهد، نشان می‌دهد كه اگرچه بدون پروستات، تقریبا مردان نابارور هستند اما نبود آن نیز تاثیر چندانی در زندگی فرد ندارد.
 
علائم بیماری های پروستات كدامند؟
 
* مشكل در ادرار كردن، احساس فوریت و یا تكرر ادرار.
 
* خون در ادرار و یا مایعات دستگاه تناسلی.
 
* سوزش ادرار یا ادرار دردناك.
 
* مشكل در فعالیت جنسی طبیعی.
 
* سفتی و درد متناوب در پایین كمر، لگن یا بالای رانها.
 
* بند آمدن ادرار یا قطره قطره آمدن ادرار.
 
چه بیماری هایی پروستات را درگیر می‌كند؟
 
 سه گروه بیماری پروستات را تحت تاثیر قرار می‌دهد:
 
* بزرگ شدن خوش خیم پروستات
 
* التهاب پروستات یا پروستاتیت
 
* سرطان پروستات، كه یك سوم مردان را تهدید می‌كند.
 
بزرگ‌شدن خوش خیم پروستات چیست؟
 
در مردان جوان، پروستات تقریبا به اندازه‌ی یك گردو است. با افزایش سن اندازه‌ی این غده نیز افزایش می‌یابد. به این افزایش اندازه، بزرگ شدن خوش خیم پروستات BPH)) گفته می‌شود.
 
از چه زمانی آغاز می‌شود؟
 
این فرایند از 30 سالگی شروع می‌شود و اغلب موارد بعد از 50 سالگی علائم پدیدار می‌شوند. بزرگ شدن پروستات كه بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود علائمی ‌ایجاد می‌كند.
 
چه علائمی ‌ایجاد می‌كند؟
 
پروستاتی كه بزرگ شده‌است می‌تواند به قسمت خروجی مثانه و به ابتدای پیشابراه فشار وارد كند. این اتفاق منجر به ایجاد مشكلاتی در ادرار كردن می‌شود. جریان ادرار آهسته‌شده و تكرر ادرار ایجاد می‌شود كه به خصوص بیشتر در شبها رخ می‌دهد. ممكن است احتباس ادراری روی دهد. مشكلات جدی‌تری مانند عفونت مجاری ادراری و یا انسداد كامل پیشابراه و آسیب به كلیه‌ها نیز در مواردی ممكن است ایجاد شود.
 
شیوع آن چقدر است؟
 
این بیماری بسیار شایع است. نیمی‌از مردانی كه بالای 50 سال دارند علائمی‌از بزرگی پروستات را نشان می‌دهند اما 10 درصد آنان به مداخلات دارویی و جراحی نیاز پیدا می‌كنند. بزرگی پروستات با معایناتی كه پزشك انجام می‌دهد تشخیص داده می‌شود.
 
آیا این بیماری با سرطان ارتباطی دارد؟
 
نه. این بیماری كاملا خوش‌خیم است و ارتباطی با سرطان پروستات ندارد.
 
التهاب پروستات چیست؟
 
این بیماری بیشتر در مردان جوان تا میانسال رخ می‌دهد. متناوباً درد ایجاد می‌شود و تشخیص آن به دلیل اینكه علائم، در افراد مختلف متفاوت است، مشكل است. ممكن است در هنگام ادرار كردن سوزش یا درد ایجاد شود و مثانه كاملاً خالی نشود كه این علائم در بیماریهای دیگر نیز دیده می‌شود. 10تا 12 درصد از مردان این علائم را تجربه می‌كنند.
 
سرطان پروستات چیست؟
 
سرطان پروستات، رشد بدخیم سلولهای پروستات است كه معمولاً آهسته و در درون پروستات در طی سالها رشد می‌كند و در این مدت علائم كمی ‌ایجاد می‌كند. اما به مرور زمان به بیرون از پروستات گسترش می‌یابد. ممكن است به بافتهای دورتر مانند استخوانها، ریه‌ها و كبد نیز دست‌اندازی كند. علائم و نشانه‌ها به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. این بیماری شایعترین بدخیمی‌منجر به مرگ، بعد از سرطان ریه است.
 
عوامل مستعد كننده عبارتند از:
 
* سن، بیش از 70% مردان مبتلا، بالای 65 سال دارند.
 
* رژیم غذایی
 
*  عوامل ژنتیکی، در واقع اگر اقوام نزدیك فرد مبتلا باشند خطر ابتلا افزایش می‌یابد.
 
پیشگیری از سرطان پروستات
 
1_ به  مردان بالای 40 سال برای غربالگری این بیماری، سالیانه آزمایش‌( PSA ‌از طریق آزمایش خون) و معاینه توسط پزشک توصیه می‌گردد.
 
2 _ رعایت رژیم غذایی : بر اساس تحقیقات اخیر دیده‌شده‌است که مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سلنیوم، ویتامین D، سویا، چای سبز، لیکوپن (ماده موجود در گوجه فرنگی ) در پیشگیری و حتی کاهش رشد این تومور موثر بوده است.
 
همچنین عدم مصرف بعضی غذاها مانند موادی قندی و نشاسته‌ای و چربیها به خصوص LDL یا همان چربی مضر، جهت پیشگیری در ابتلاء این بیماری توصیه می‌گردد. 


:: برچسب‌ها: پرستات ,
:: بازدید از این مطلب : 113
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
این دیپلمات پیشین کشورمان با بیان این‌که «چهارچوب توافق هسته‌ای سوییس از نظر ایران برد- برد است چون پنج خواسته ایران تأمین شده است» به تشریح این پنج خواسته پرداخت.
 
١- ایران مجاز خواهد تکنولوژی غنی‌سازی و آب سنگین و آب سبک را در خاک خود داشته باشد.
 
٢- تحریم‌ها برداشته خواهند شد.
 
٣- نهایتا پرونده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عادی خواهد شد.
 
٤- نهایتا پرونده هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت خارج خواهد شد.
 
٥- قدرت‌های بزرگ نیز همکاری‌های تکنولوژیک هسته‌ای با ایران خواهند داشت.
 
وی همچنین به چهارچوبی که از نظر قدرت‌های جهانی نیز برد- برد است و پنج خواسته اصلی آن‌ها که تأمین شده است اشاره کرد و گفت:
 
١- ایران حداکثر تعهدات راستی‌آزمایی در چاچوب معاهده ان پی تی و آژانس را پذیرفته است.
 
٢- ایران پذیرفته که در مورد رفع ابهامات فعالیت‌های احتمالی نظامی در گذشته با آژانس همکاری و دسترسی‌های لازم را بدهد.
 
٣- ایران اقدامات اعتمادساز در مورد عدم انحراف به سمت ساخت بمب را پذیرفته است.
 
٤- ایران اقدامات مربوط به دوره زمانی «یکسال عدم گریز» را پذیرفته است.
 
٥- ایران یک دوره زمانی ١٠-٢٠ ساله را برای قادمات اعتمادساز در برنامه هسته‌ایش را پذیرفته است.
 
وی ادامه داد: با این وجود من معتقدم که اگر این توافق هسته‌ای نهائی شود ،پنج دستاورد بزرگ متقابل با تاثیرات جهانی خواهد داشت:
 
١- از بروزیک جنگ خانمانسوز در منطقه جلوگیری می‌شود.
 
٢- اولین موفقیت عملی در زمینه سیاست رییس‌جمهور آریکا در مورد «تعامل با ایران» بدست خواهد آمد.
 
٣- توافق با ایران یک سیستم جدید راستی‌آزمایی برای رژیم عدم اشاعه خواهد بود که اگر قدرت‌های جهانی صادق باشند می‌توانند این سیستم را به استانداردهای جهانی عدم اشاعه تبدیل کنند.
 
٤- این توافق یک معیارهای نوین برای اطمینان از عدم انحراف به سمت بمب هسته‌ای را معرفی خواهد کرد که اگر قدرت‌های جهانی این معیارها را جهانی کنند، برای أبد راه ساخت بمب هسته‌ای در جهان بسته خواهد شد.
 
٥- موفقیت در مذاکرات هسته‌ای در را بروی همکاری‌های ایران و قدرت‌های جهانی در حل بحران‌های منطقه و محورهای منافع مشترک باز خواهد کرد.
 
موسویان در عین حال گفت: هنوز کإرهای زیادی تا توافق نهائی مانده است. أعراب متحد آمریکا و اسرائیل نگران هستند که ایران و آمریکا با توافق هسته‌ای به ماه عسل خواهند رفت. من به آن‌ها می‌گویم خیال‌تان راحت باشد. خصومت‌ها و عدم اعتماد متقابل ایران و آمریکا با یک توافق هسته‌ای مرتفع نخواهد شد و تهران و واشنگتن هم با این توافق به رختخواب نخواهند رفت.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان خطاب به کنگره آمریکا گفت: شما یک درک اشتباه در مورد ایران دارید که هنوز هم فکر می‌کنید که با فشار و تهدید ، ایران را به زانو در خواهید آورد. اگر توافق هسته‌ای هم صورت نگیرید نه ایران و نه آمریکا از پا در نخواهند آمد و در تهران یا واشنگتن هم تغییر رژیم نخواهیم داشت. در ٣٥ سال گذشته همه راه‌های نظامی و تحریم و فشار در بالاترین سطح ممکن علیه ایران استفاده شده و امروز أعراب متحد امریکا و اسرائیل و تندروهای کنگره ناله می‌کنند که ایران از همیشه قدرتمند تَر و با نفوذتر شده است؛ لذا باید درک کنید که فشار و تحریم هرچه علیه ایران بیشتر شود ایران تهاجمی‌تر عمل خواهد کرد. اگر با ایران مثل این مذاکرات هسته‌ای با احترام و تعامل رفتار کنید، ایران را منعطف خواهید یافت.
 
موسویان در مورد اعتراضات اسرائیل به تفاهم هسته‌ای نیز با بیان این‌که «ایران و اسرائیل در سیاست هسته‌ای در پنج مورد اختلاف اساسی دارند» گفت:
 
١- ایران معاهده ان پی تی را پذیرفته و اسرائیل نمی‌پذیرد.
 
٢- ایران بمب هسته‌ای ندارد و اسرائیل ٤٠٠ بمب هسته‌ای دارد.
 
٣- ایران در ١٠ سال گذشته از تمام اعضاء آژانس بیشتر اجازه بازرسی داده و اسرائیل یک مورد هم نداده است.
 
٤- ایران بانی خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای است و اسرائیل مانع آن.
 
٥- ایران حامی عاری‌سازی خاورمیانه از کل سلاح‌های کشتار جمعی است و اسرائیل مخالف آن.
 
وی افزود: در عین حال کنگره امریکا مدعی مخالف بمب هسته‌ای، از سیاست هسته‌ای اسرائیل دفاع می‌کند و همه تحریم‌ها و فشارها را روی ایران می‌گذارد.
 
موسویان گفت کنگره باید به این سیاست‌های دوگانه خاتمه دهد. اگر اسرائیل و اعراب همین چارچوب توافق هسته‌ای را بپذیرند، خاورمیانه برأی همیشه منطقه عاری از سلاح هسته‌ای باقی خواهد ماند.


:: برچسب‌ها: حسین موسویان ، تفاهم سوییس ,
:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 فروردين 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

دکتر زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه سلامت وزارت بهداشت و درمان درگفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: گروه غلات و نان شامل انواع نان، برنج و ماکارونی است که توصیه می‌شود بهترین نوع نان که همراه با سبوس است، مصرف شود و می‌توان گفت نان سنگک و نان جو بسیار مطلوب است.
همچنین مصرف برنج به صورت  کته چون موجب حفظ ویتامین‌های گروه B در برج می‌شود توصیه می‌شود.
 
وی ادامه داد: در مصرف نان باید توجه داشت از جوش شیرین در هنگام پخت استفاده نشده باشد که بهترین نان که بدون جوش شیرین پخت می‌شود نان سنگک است.
انواع غلات بو داده مثل برنجک، گندم برشته، ذرت بو داده می تواند میان وعده خوبی از گروه غلات باشد.
 
وی در پایان گفت: مصرف برنج همراه با انواع حبوبات مثل عدس، لوبیا، ماش و باقلا می‌تواند در تأمین پروتئین بدن بسیار موثر باشد چرا که انواع حبوبات، منابع بسیار غنی تأمین کننده پروتئین هستند.


:: برچسب‌ها: گوشت ، پروتئین ، نان ، غلات ,
:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

"جو بایدن" معاون رییس جمهور آمریکا با صدور بیانیه ای نسبت به نامه اخیر 47 سناتور جمهوریخواه آمریکایی خطاب به مقامات ایران واکنش نشان داد.پاسخ بایدن به نامه 47 سناتور آمریکایی: در 36 سالی که در سنا بوده ام چنین چیزی ندیدم

به گزارش عصر ایران به نقل از فاکس نیوز، بایدن با انتقاد از اقدام این سناتورها در بیانیه خود تاکید کرده است: در 36 سالی که سابقه عضویت در سنای آمریکا را دارد به یاد ندارد نامه ای از سوی سناتورها خطاب به مقامات دیگر کشورها با چنین لحن و شیوه ای نگارش شده باشد.

بایدن با اشاره به اینکه این اقدام دون شان و وهن مجلس سنای آمریکا بوده است، نوشت؛ امضا کنندگان این نامه در تضعیف رییس جمهور و دور زدن قانون اساسی ایالات متحده به   من استناد کرده و به نامه من در سال 2002 - خطاب به کالین پاول وزیر امور خارجه وقت درباره پیمان مسکو- اشاره کرده اند.

گفتنی است بایدن در سال 2002 رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا بود و با ارسال نامه ای به کالین پاول وزیر امور خارجه دولت جورج دبلیو بوش به او هشدار داده بود پیمان کاهش سلاح های استراتژیک با روسیه (پیمان مسکو) نیازمند تایید کنگره است.

امضا کنندگان نامه سرگشاده اخیر سنا نیز در نامه خود به عنوان یک مثال به این اقدام بایدن استناد کرده اند تا اقدام خود را توجیه کنند.

بایدن گفته است:" امضا کنندگان این نامه باید بدانند اکثریت قریب به اتفاق تعهدات بین المللی ما بدون نیاز به تایید کنگره و با تصمیم رییس جمهور و قوه مجریه امضا شده است.

او افزوده است: برای مثال می توان به شناسایی دیپلماتیک جمهوری خلق چین، پایان بحران گروگان گیری اعضای سفارت آمریکا در ایران (بیانیه الجزایر) و معاهده پایان جنگ ویتنام اشاره کرد.

گفتنی است نامه سرگشاده 47 سناتور جمهوریخواه آمریکایی که روز گذشته خطاب به مقامات ایران منتشر شد، بازتاب گسترده ای در رسانه ها و محافل سیاسی آمریکا داشته است و بسیاری از ناظران این نامه بی سابقه را به عنوان نشانه ای از تشدید اختلافات سیاسی جمهوریخواهان و دموکرات ها بر سر رسیدن به توافق نهایی هسته ای با ایران می دانند.

نکته جالب تر این نامه آن است که با وجودی که 47 سناتور جمهوریخواه سنا آمریکا این نامه را که موضوع اصلی آن مساله ای در حوزه سیاست خارجی بوده و خطاب آن به مقامات و رهبران یک کشور خارجی است، امضا کرده اند اما امضای بسیاری از سناتورهای قدیمی و پر نفوذ از جمله "باب کورکر" رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا پای این نامه دیده نمی شود.



:: برچسب‌ها: نامه 47 سناتور جمهوریخواه، ، سنای آمریکا، ، توافق هسته ای ، جو بایدن ,
:: بازدید از این مطلب : 113
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
 در مستطیل سبز، سوت آغاز به معنای حرکت برای رسیدن به دروازه حریف است، در تشک کشتی وقتی نام‌آوران پنجه در پنجه هم می‌کنند، رقابت جان می‌گیرد و تلاش بی‌وقفه آغاز می‌شود، در نهایت یکطرف برنده میدان است و سوی دیگر بازنده، این الزام اجتناب‌ناپذیر رقابت برای موفقیت است، موفقیتی که در دو گانه برنده و بازنده معنی و مفهوم می‌یابد و جذابیت به خود می‌گیرد. حال سئوال اینجاست که در میدان سیاست نیز می‌توان با این حکم کلی و قالبی مشخص و ساده، برنده و بازنده یک رقابت سیاسی را مشخص کرد؟
 
به گزارش آفتاب به نقل از خرداد، «فردریش نیچه» فلیسوف سده نوزدهم جمله‌ای دارد که این پیش‌فرض‌ها را دگرگون کرده و پاسخی جالب‌توجه به سئوال پیش‌گفته می‌دهد. وی جمله‌ای دارد بدین مضمون: سیاستمدار موفق را از شمار زیاد مخالفان‌اش باید شناخت. با این نگاه موافقان بی‌شمار و موفقیت‌های فصلی و آنی در رقابت‌های سیاسی شاید در برهه‌ای و مقطعی به کار آید اما در نهایت نمی‌توان به ضرس قاطع موفقیت سیاسی و ماندگاری در صحنه پر فراز و نشیب و پرتلاطم سپهر سیاسی را بدان محدود و محصور کرد.
 
در میدان سیاست نگاه تک‌بعدی، سخت‌افزاری و مبتنی بر کشاکش‌های ظاهری و فراز و فرودهای دفعی و آنی، هیچ‌گاه پاسخگو نبوده و جان مطلب را ادا نکرده است، در میدان سیاست فکر، اندیشه و ترسیم وضعیت منطبق بر چشم‌اندازهای بلند‌مدت است که می‌تواند نقشه راهی موزون را تبیین و ترسیم کند و موفقیت نهایی و غایی را رقم بزند و تفاوت سیاستمداران را هویدا کند.
 
در ایران و سپهر سیاسی آن طی چند دهه اخیر شاید هیچ کس همانند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در گردونه سیاست بالا و پایین نشده و از عرش به فرش نرفته و به ناگهان بر صدر ننشسته است. در نگاه ابتدایی و با هر شکست سهمگین منتقدان هاشمی او را تمام‌شده فرض کرده و نسخه او را پیچیده‌اند اما به ناگهان او همه معادلات و پیش‌فرض‌ها را خط زده و نام خود را با جلوتی نمایان بر تارک سیاست ایرانی درخشانده است. راز این صعود، بازگشت پرفروغ، شکستی که نه پل پیروزی بلکه ضمیمه و حلقه وصل پیرورزی بعدی بوده در چیست؟ این پیر کارآزموده سیاست چگونه اینچنین بر تلاطم‌ها فایق می‌آید یا بهتر است بگوییم چگونه با شکست‌های حساب‌شده موفقیت‌های بعدی را رقم می‌زند و آن را بخشی از پازل سیاست‌ورزی هوشمندانه خود می‌کند؟
 
این جمله کلیشه‌ای را بسیار شنیده‌ایم. شکست پلی است برای پیروزی. جمله‌ای که بیشتر رنگ و جلای احساسی دارد و برای بازیابی روانی و عدم انفعال میدانی کاربرد دارد و البته هم می‌توان با درس‌آموزی از نقاط ضعف و علت‌یابی شکست، آن را پلی برای پیروزی کرد اما در خصوص هاشمی و سیاست‌ورزی وی این نکته کمی متفاوت است و یک وجه تمایز ظریف در شکست‌های سیاستمدارانه هاشمی به چشم می‌آید.
 
هاشمی شکست را پل پیروزی نمی‌کند او گاه عامدانه، حساب‌شده و در چشم‌اندازی بلندنظرانه، شکست می‌خورد تا در وهله و جایگاهی خطیرتر پیروزی را از آن خود کند. سیاستمداری زمین فوتبال یا تشک کشتی نیست که پیروز آن در جالی تن به تن و رو در رو مشخص شده و آنکه دست‌هایش بالا می‌رود و کاپ را می‌گیرد، قهرمان بدانیم.
 
هاشمی با تجربه‌اندوزی از سال‌ها کنش سیاسی می‌داند که سیاستمدار با پیروزی در یک صحنه رقابت سیاسی نمی‌تواند در اذهان عمومی باقی بماند، او می‌داند که برای تهییج افکارعمومی و نشان‌دادن تفاوت‌ها و برانگیختن توده‌های حامی لازم است که گاه شکست خورد، لازم است که به عامه این پیام را منتقل کرد که ماندگاری تفکر اعتدالی و اصلاحی نیازمند انتخاب، گزینش و ورود تمام‌عیار آنان در انتخابات آتی و آینده است.
 
هاشمی فراتر از تبلیغات سیاسی و هیاهوهای رسانه‌ای می‌داند که ریاست خبرگان در یکسال آینده عرصه و جایگاه نقش‌آفرینی‌های مهم و تاثیرگذار نیست و انتخابات آینده خبرگان و انتخاب و گزینش مردم است که حائز اهمیت بوده و از فرصت انتخابات هیئت رئیسه خبرگان بهره می جوید تا نوع گرایش ها و نگرش ها و سلایق اکثریت خبرگان را به مردم نشان داده و آنان را برای گرایش و گزینش های حساس و خطیر آینده آماده کند.
 
در نگاه اولیه شاید انتخابات امروز هیئت رئیسه خبرگان شکستی دیگر را در کارنامه سیاست‌ورزی هاشمی که مملو از این فراز و فرودهاست ثبت و ضبط کرده باشد، نکته‌ای که هاشمی هیچ‌گاه از آن ابا و ترسی نداشته است اما در نگاه بلندمدت می‌توان گفت هاشمی از این روزنه بهره برده تا گرایش‌ها و نگرش‌ها در مجلس خبرگان که کم‌تر نیز اخباری از آن به بیرون درز می‌یابد را در برابر عموم ترسیم کرده و قضاوت را برای گرانیگاه‌های حساس پیش‌رو به مردم واگذارد.
 
ریاست خبرگان در دوره یکساله باقیمانده به لحاظ وزن و اعتبار سیاسی برای هاشمی که کوله‌باری از سوابق گرانسنگ در سمت‌های حساس و کلیدی را بر عهده داشته، نمی‌تواند چندان حائز اهمیت باشد به خصوص که وی در قامت ریاست مجمع تشخیص مشغله‌های فراوانی دارد و از طرف دیگر او با آن عقبه و سابقه در قامت عضو مجلس خبرگان کارایی و کارکردهای ویژه خود را دارد و نیازی به ریاست بر مجلس خبرگان برای تحقق این کارکردها نیست، او در واقع به این صحنه آمد، شکست را پذیرفت تا پیام خود را منتقل کرده و پیروزی بعدی را از همین امروز در اسفند ماه سال 93 نه اسفند 94 رقم بزند. 
 
به گزارش آفتاب به نقل از خرداد، «فردریش نیچه» فلیسوف سده نوزدهم جمله‌ای دارد که این پیش‌فرض‌ها را دگرگون کرده و پاسخی جالب‌توجه به سئوال پیش‌گفته می‌دهد. وی جمله‌ای دارد بدین مضمون: سیاستمدار موفق را از شمار زیاد مخالفان‌اش باید شناخت. با این نگاه موافقان بی‌شمار و موفقیت‌های فصلی و آنی در رقابت‌های سیاسی شاید در برهه‌ای و مقطعی به کار آید اما در نهایت نمی‌توان به ضرس قاطع موفقیت سیاسی و ماندگاری در صحنه پر فراز و نشیب و پرتلاطم سپهر سیاسی را بدان محدود و محصور کرد.
 
در میدان سیاست نگاه تک‌بعدی، سخت‌افزاری و مبتنی بر کشاکش‌های ظاهری و فراز و فرودهای دفعی و آنی، هیچ‌گاه پاسخگو نبوده و جان مطلب را ادا نکرده است، در میدان سیاست فکر، اندیشه و ترسیم وضعیت منطبق بر چشم‌اندازهای بلند‌مدت است که می‌تواند نقشه راهی موزون را تبیین و ترسیم کند و موفقیت نهایی و غایی را رقم بزند و تفاوت سیاستمداران را هویدا کند.
 
د
 در مستطیل سبز، سوت آغاز به معنای حرکت برای رسیدن به دروازه حریف است، در تشک کشتی وقتی نام‌آوران پنجه در پنجه هم می‌کنند، رقابت جان می‌گیرد و تلاش بی‌وقفه آغاز می‌شود، در نهایت یکطرف برنده میدان است و سوی دیگر بازنده، این الزام اجتناب‌ناپذیر رقابت برای موفقیت است، موفقیتی که در دو گانه برنده و بازنده معنی و مفهوم می‌یابد و جذابیت به خود می‌گیرد. حال سئوال اینجاست که در میدان سیاست نیز می‌توان با این حکم کلی و قالبی مشخص و ساده، برنده و بازنده یک رقابت سیاسی را مشخص کرد؟
 
به گزارش آفتاب به نقل از خرداد، «فردریش نیچه» فلیسوف سده نوزدهم جمله‌ای دارد که این پیش‌فرض‌ها را دگرگون کرده و پاسخی جالب‌توجه به سئوال پیش‌گفته می‌دهد. وی جمله‌ای دارد بدین مضمون: سیاستمدار موفق را از شمار زیاد مخالفان‌اش باید شناخت. با این نگاه موافقان بی‌شمار و موفقیت‌های فصلی و آنی در رقابت‌های سیاسی شاید در برهه‌ای و مقطعی به کار آید اما در نهایت نمی‌توان به ضرس قاطع موفقیت سیاسی و ماندگاری در صحنه پر فراز و نشیب و پرتلاطم سپهر سیاسی را بدان محدود و محصور کرد.
 
در میدان سیاست نگاه تک‌بعدی، سخت‌افزاری و مبتنی بر کشاکش‌های ظاهری و فراز و فرودهای دفعی و آنی، هیچ‌گاه پاسخگو نبوده و جان مطلب را ادا نکرده است، در میدان سیاست فکر، اندیشه و ترسیم وضعیت منطبق بر چشم‌اندازهای بلند‌مدت است که می‌تواند نقشه راهی موزون را تبیین و ترسیم کند و موفقیت نهایی و غایی را رقم بزند و تفاوت سیاستمداران را هویدا کند.
 
در ایران و سپهر سیاسی آن طی چند دهه اخیر شاید هیچ کس همانند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در گردونه سیاست بالا و پایین نشده و از عرش به فرش نرفته و به ناگهان بر صدر ننشسته است. در نگاه ابتدایی و با هر شکست سهمگین منتقدان هاشمی او را تمام‌شده فرض کرده و نسخه او را پیچیده‌اند اما به ناگهان او همه معادلات و پیش‌فرض‌ها را خط زده و نام خود را با جلوتی نمایان بر تارک سیاست ایرانی درخشانده است. راز این صعود، بازگشت پرفروغ، شکستی که نه پل پیروزی بلکه ضمیمه و حلقه وصل پیرورزی بعدی بوده در چیست؟ این پیر کارآزموده سیاست چگونه اینچنین بر تلاطم‌ها فایق می‌آید یا بهتر است بگوییم چگونه با شکست‌های حساب‌شده موفقیت‌های بعدی را رقم می‌زند و آن را بخشی از پازل سیاست‌ورزی هوشمندانه خود می‌کند؟
 
این جمله کلیشه‌ای را بسیار شنیده‌ایم. شکست پلی است برای پیروزی. جمله‌ای که بیشتر رنگ و جلای احساسی دارد و برای بازیابی روانی و عدم انفعال میدانی کاربرد دارد و البته هم می‌توان با درس‌آموزی از نقاط ضعف و علت‌یابی شکست، آن را پلی برای پیروزی کرد اما در خصوص هاشمی و سیاست‌ورزی وی این نکته کمی متفاوت است و یک وجه تمایز ظریف در شکست‌های سیاستمدارانه هاشمی به چشم می‌آید.
 
هاشمی شکست را پل پیروزی نمی‌کند او گاه عامدانه، حساب‌شده و در چشم‌اندازی بلندنظرانه، شکست می‌خورد تا در وهله و جایگاهی خطیرتر پیروزی را از آن خود کند. سیاستمداری زمین فوتبال یا تشک کشتی نیست که پیروز آن در جالی تن به تن و رو در رو مشخص شده و آنکه دست‌هایش بالا می‌رود و کاپ را می‌گیرد، قهرمان بدانیم.
 
هاشمی با تجربه‌اندوزی از سال‌ها کنش سیاسی می‌داند که سیاستمدار با پیروزی در یک صحنه رقابت سیاسی نمی‌تواند در اذهان عمومی باقی بماند، او می‌داند که برای تهییج افکارعمومی و نشان‌دادن تفاوت‌ها و برانگیختن توده‌های حامی لازم است که گاه شکست خورد، لازم است که به عامه این پیام را منتقل کرد که ماندگاری تفکر اعتدالی و اصلاحی نیازمند انتخاب، گزینش و ورود تمام‌عیار آنان در انتخابات آتی و آینده است.
 
هاشمی فراتر از تبلیغات سیاسی و هیاهوهای رسانه‌ای می‌داند که ریاست خبرگان در یکسال آینده عرصه و جایگاه نقش‌آفرینی‌های مهم و تاثیرگذار نیست و انتخابات آینده خبرگان و انتخاب و گزینش مردم است که حائز اهمیت بوده و از فرصت انتخابات هیئت رئیسه خبرگان بهره می جوید تا نوع گرایش ها و نگرش ها و سلایق اکثریت خبرگان را به مردم نشان داده و آنان را برای گرایش و گزینش های حساس و خطیر آینده آماده کند.
 
در نگاه اولیه شاید انتخابات امروز هیئت رئیسه خبرگان شکستی دیگر را در کارنامه سیاست‌ورزی هاشمی که مملو از این فراز و فرودهاست ثبت و ضبط کرده باشد، نکته‌ای که هاشمی هیچ‌گاه از آن ابا و ترسی نداشته است اما در نگاه بلندمدت می‌توان گفت هاشمی از این روزنه بهره برده تا گرایش‌ها و نگرش‌ها در مجلس خبرگان که کم‌تر نیز اخباری از آن به بیرون درز می‌یابد را در برابر عموم ترسیم کرده و قضاوت را برای گرانیگاه‌های حساس پیش‌رو به مردم واگذارد.
 
ریاست خبرگان در دوره یکساله باقیمانده به لحاظ وزن و اعتبار سیاسی برای هاشمی که کوله‌باری از سوابق گرانسنگ در سمت‌های حساس و کلیدی را بر عهده داشته، نمی‌تواند چندان حائز اهمیت باشد به خصوص که وی در قامت ریاست مجمع تشخیص مشغله‌های فراوانی دارد و از طرف دیگر او با آن عقبه و سابقه در قامت عضو مجلس خبرگان کارایی و کارکردهای ویژه خود را دارد و نیازی به ریاست بر مجلس خبرگان برای تحقق این کارکردها نیست، او در واقع به این صحنه آمد، شکست را پذیرفت تا پیام خود را منتقل کرده و پیروزی بعدی را از همین امروز در اسفند ماه سال 93 نه اسفند 94 رقم بزند. 
ر ایران و سپهر سیاسی آن طی چند دهه اخیر شاید هیچ کس همانند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در گردونه سیاست بالا و پایین نشده و از عرش به فرش نرفته و به ناگهان بر صدر ننشسته است. در نگاه ابتدایی و با هر شکست سهمگین منتقدان هاشمی او را تمام‌شده فرض کرده و نسخه او را پیچیده‌اند اما به ناگهان او همه معادلات و پیش‌فرض‌ها را خط زده و نام خود را با جلوتی نمایان بر تارک سیاست ایرانی درخشانده است. راز این صعود، بازگشت پرفروغ، شکستی که نه پل پیروزی بلکه ضمیمه و حلقه وصل پیرورزی بعدی بوده در چیست؟ این پیر کارآزموده سیاست چگونه اینچنین بر تلاطم‌ها فایق می‌آید یا بهتر است بگوییم چگونه با شکست‌های حساب‌شده موفقیت‌های بعدی را رقم می‌زند و آن را بخشی از پازل سیاست‌ورزی هوشمندانه خود می‌کند؟
 
این جمله کلیشه‌ای را بسیار شنیده‌ایم. شکست پلی است برای پیروزی. جمله‌ای که بیشتر رنگ و جلای احساسی دارد و برای بازیابی روانی و عدم انفعال میدانی کاربرد دارد و البته هم می‌توان با درس‌آموزی از نقاط ضعف و علت‌یابی شکست، آن را پلی برای پیروزی کرد اما در خصوص هاشمی و سیاست‌ورزی وی این نکته کمی متفاوت است و یک وجه تمایز ظریف در شکست‌های سیاستمدارانه هاشمی به چشم می‌آید.
 
هاشمی شکست را پل پیروزی نمی‌کند او گاه عامدانه، حساب‌شده و در چشم‌اندازی بلندنظرانه، شکست می‌خورد تا در وهله و جایگاهی خطیرتر پیروزی را از آن خود کند. سیاستمداری زمین فوتبال یا تشک کشتی نیست که پیروز آن در جالی تن به تن و رو در رو مشخص شده و آنکه دست‌هایش بالا می‌رود و کاپ را می‌گیرد، قهرمان بدانیم.
 
هاشمی با تجربه‌اندوزی از سال‌ها کنش سیاسی می‌داند که سیاستمدار با پیروزی در یک صحنه رقابت سیاسی نمی‌تواند در اذهان عمومی باقی بماند، او می‌داند که برای تهییج افکارعمومی و نشان‌دادن تفاوت‌ها و برانگیختن توده‌های حامی لازم است که گاه شکست خورد، لازم است که به عامه این پیام را منتقل کرد که ماندگاری تفکر اعتدالی و اصلاحی نیازمند انتخاب، گزینش و ورود تمام‌عیار آنان در انتخابات آتی و آینده است.
 
هاشمی فراتر از تبلیغات سیاسی و هیاهوهای رسانه‌ای می‌داند که ریاست خبرگان در یکسال آینده عرصه و جایگاه نقش‌آفرینی‌های مهم و تاثیرگذار نیست و انتخابات آینده خبرگان و انتخاب و گزینش مردم است که حائز اهمیت بوده و از فرصت انتخابات هیئت رئیسه خبرگان بهره می جوید تا نوع گرایش ها و نگرش ها و سلایق اکثریت خبرگان را به مردم نشان داده و آنان را برای گرایش و گزینش های حساس و خطیر آینده آماده کند.
 
در نگاه اولیه شاید انتخابات امروز هیئت رئیسه خبرگان شکستی دیگر را در کارنامه سیاست‌ورزی هاشمی که مملو از این فراز و فرودهاست ثبت و ضبط کرده باشد، نکته‌ای که هاشمی هیچ‌گاه از آن ابا و ترسی نداشته است اما در نگاه بلندمدت می‌توان گفت هاشمی از این روزنه بهره برده تا گرایش‌ها و نگرش‌ها در مجلس خبرگان که کم‌تر نیز اخباری از آن به بیرون درز می‌یابد را در برابر عموم ترسیم کرده و قضاوت را برای گرانیگاه‌های حساس پیش‌رو به مردم واگذارد.
 
ریاست خبرگان در دوره یکساله باقیمانده به لحاظ وزن و اعتبار سیاسی برای هاشمی که کوله‌باری از سوابق گرانسنگ در سمت‌های حساس و کلیدی را بر عهده داشته، نمی‌تواند چندان حائز اهمیت باشد به خصوص که وی در قامت ریاست مجمع تشخیص مشغله‌های فراوانی دارد و از طرف دیگر او با آن عقبه و سابقه در قامت عضو مجلس خبرگان کارایی و کارکردهای ویژه خود را دارد و نیازی به ریاست بر مجلس خبرگان برای تحقق این کارکردها نیست، او در واقع به این صحنه آمد، شکست را پذیرفت تا پیام خود را منتقل کرده و پیروزی بعدی را از همین امروز در اسفند ماه سال 93 نه اسفند 94 رقم بزند. 


:: برچسب‌ها: آيت‌الله هاشمی رفسنجانی ، انتخابات ، مجلس خبرگان رهبری ,
:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که روز دوشنبه برای انجام یک سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر سفر کرده بود، در فرودگاه شیراز مورد حمله افراد موتورسوار و لباس‌شخصی قرار گرفت. این افراد با چوب و سنگ به خودروی وی حمله کردند. مهاجمان همچنین شیشه‌های خودروی این نماینده مجلس را شکستند. به گزارش آفتاب، این نماینده مجلس شورای اسلامی، جزئیات این حادثه را در اختیار رسانه‌ها قرار داده است که در ادامه می‌خوانید: حدود بیست روز بود که انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز با ارسال دعوتنامه اصرار بر ایراد سخنرانی بنده در آن دانشگاه داشت. با وجود مشغله زیاد و کارهای عقب‌مانده سرانجام دعوت آنها را برای هفته‌ای که مجلس جلسه علنی نداشت پذیرفتم. آنها مجوز این سخنرانی را هم برای من فکس کردند. موضوع سخنرانی «اسلام و آزادی» بود و بنا داشتم وضعیت افتخارآمیز آزادی تفکر و آزادی بیان در طول تاریخ اسلام و نیز تفاوت نگاه اسلامی و نگاه غربی به مسئله آزادی را تشریح کنم. ساعت 4.5 بعدازظهر روز دوشنبه 18 اسفند وارد فرودگاه شیراز شدم. طبق معمول چند تن از دانشجویان دعوت‌کننده به استقبال آمدند و از سالن فرودگاه خارج شدیم. دیدم آنها اصرار دارند که با یک تاکسی زردرنگ برویم. ظاهراً متوجه شده بودند که عده‌ای می‌خواهند آسیب برسانند، می‌خواستند خودروی ما شناسایی نشود. من متوجه ماجرا نبودم و در فکر مطالب سخنرانی بودم. حدود صد متر که جلو آمدیم دیدم عده‌ای بین سی تا چهل نفر روبروی ما هستند و یک نفر خود را روی کاپوت خودرو انداخت. راننده به هر زحمتی بود او را رد کرد ولی کمی جلوتر سنگ و آجر و گوجه‌فرنگی بود که به سمت ما می‌‌آمد. شیشه عقب و شیشه‌های دو طرف خودرو کاملا خرد و پودر شد و ذرات آن به سر و صورت و دست ما پاشید و برخی فرو رفت. گاز فلفل هم سلاح دیگر آنها بود که از نزدیک استفاده کردند و حدود یک دقیقه نفسم بند آمده بود. اگر یکی از آن ضربات آجر و سنگ به من اصابت کرده بود معلوم نبود که اکنون زنده بودم. ظاهرا به قصد کشتن یا ناقص کردن آمده بودند. راننده به هر ترتیب بود از میان آنها گریخت اما آنها با موتورهای سنگین و یک وانت ما را تعقیب می‌کردند و باز سنگ و اشیاء دیگر و دشنامهای ناموسی و کلماتی مانند «حرامزاده» بود که به سمت ما می‌آمد. راننده ناچار وارد کلانتری 20 گل‌سرخ شیراز شد. ما خیال می‌کردیم الان نیروهای کلانتری این افراد را بازداشت می‌کنند ولی دیدیم هیچ عکس‌العملی نشان ندادند و فقط از ورود آنها به کلانتری جلوگیری کردند. ظاهراً یک اصل پذیرفته شده بود که این افراد که از تجهیزاتشان مانند موتورهای سنگین و گاز فلفل معلوم بود از کجا دستور گرفته‌اند در این گونه کارها آزادند و کسی حق مزاحمت برای آنها ندارد مگر این که فرد مورد تهاجم از شدت ضربات از دنیا برود. جالب است که یکی از مقامات ارشد آن کلانتری می‌گفت با وجود فناوری جدید که از داخل خانه هم می‌شود به صورت ویدئو کنفرانس برای دانشجویان صحبت کرد چه اصراری به برگزاری این گونه جلسات است. گفتم من که عشق سخنرانی ندارم، آنها به اصرار دعوت کردند من هم پذیرفتم و اکنون باید به وعده خود وفا کنم. به رئیس کلانتری گفتم شما به جای تلاش برای لغو سخنرانی، الان که اینها در دسترس شما هستند بازداشتشان کنید تا مجازات شوند. اگر یک بار این کار را بکنید دیگر این رذالتها تکرار نمی‌شود. گفت ما اطلاعات و عکس همه آنها را داریم، ‌بعدا همه‌شان را بازداشت می‌کنیم؛ و من منتظر بازداشت آنها هستم! این در حالی بود که می‌گفتند حدود هزار دانشجوی انجمن فرهنگ و سیاست و بسیج دانشجویی و غیره در سالن سخنرانی منتظر ورود من هستند. یکی از مسئولان امنیتی گفت ما احتمال این وضع را می‌دادیم. گفتم پس چرا تمهیدات لازم را برای حفظ امنیت فراهم نکردید یا لااقل زمانی که در تهران بودم به من اطلاع ندادید. امیدم از نیروی انتظامی ناامید شد. به امید مسئولان اجرایی استان بودم که آنها با دستور مناسب، آن اراذل را بازداشت و راه برگزاری مراسم را هموار و اینجانب را تحت‌الحفظ به دانشگاه ببرند. اما از تماسهایی که گرفته می‌شد فهمیدم که آنها درست برعکس عمل می‌کنند یعنی اولا همت و تصمیم اصلی آنها این است که به هر ترتیب شده آن جلسه سخنرانی دارای مجوز برگزار نشود و ثانیا هیچ کاری به کار مهاجمان نداشتند و آنها برای هر اقدامی آزاد بودند. اینجا بود که شمه‌ای از تدبیر دولت یازدهم را درک کردم. خلاصه مقامات دولتی و انتظامی همه تلاش می‌کردند که سخنرانی انجام نشود و از آن سو غبار ناراحتی و کدورتی بر دل مهاجمانی که برخی از آنها در اطراف کلانتری بودند ننشیند. سرانجام از طرف استانداری در سالن سخنرانی به دروغ اعلام شد که آقای مطهری به تهران بازگشتند تا جمعیت متفرق شود. به هرحال بعد از حدود 3 ساعت چون لباسم پر از خاک و گل و غیره شده بود یک دست کت و شلوار آوردند تا لباسم را عوض کنم - و البته آن کت و شلوار را پس خواهم فرستاد - و آنگاه راهی فرودگاه برای بازگشت به تهران شدیم. در راه بازگشت بی‌اختیار به یاد سخن امام(ره) بودم که فرمود در جمهوری اسلامی حتی کمونیست‌ها آزادند که حرف خود را بزنند، و سخن شهید مطهری که فرمود در جمهوری اسلامی حتی احزاب غیراسلامی می‌توانند فعالیت داشته باشند مشروط به این که با تابلوی خودشان فعالیت کنند، و یاد تأکید دلسوزانه رهبر انقلاب بر کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها افتادم و از جهالت آن افراد و منافقان زیرکی که این جاهلان را ابزار نیل به اهداف خود قرار می‌دهند تأسف خوردم. به مسئولان استانی و انتظامی شیراز گفتم اگر قرار بر زورآزمایی اجتماعی است بفرمایید تا من هم هوادارانم را به خیابانها فرا بخوانم، در آن صورت این اراذل یک لقمه آنها خواهند بود. به رئیس جمهور محترم عرض می‌کنم فکری به حال استان فارس بکنند و البته نتیجه بده و بستان در معرفی وزیر کشور به مجلس بهتر از این نمی‌شود و این حوادث نتیجه آن تصمیم غلط است. از دانشجویان محترم دانشگاه شیراز نیز به جای استانداری و نیروی انتظامی فارس عذرخواهی می‌کنم و بدانند که آفتاب پشت ابر نخواهد ماند. والسلام علی مطهری 19/12/93

:: برچسب‌ها: علی مطهری ,
:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
سال های درازی است که ایران از ساختار ملوک الطوایفی دور شده است و این گونه نیست که هر کسی در هر گوشه ای از کشور، قوانین و مقررات خاص خودش را داشته باشد.
عصرایران - ابتدا این خبر را بخوانید: 
 
« امام جمعه مشهد گفت: کنسرت موسیقی، مطرب بازی است و چون تمام شهر مشهد حرم امام رضا (ع) است لذا برگزاری کنسرت در مشهد، مطرب بازی در حرم آن حضرت است. 
  
به گزارش ایرنا آیت الله سیداحمد علم الهدی در خطبه های نماز جمعه مشهد در حرم مطهر رضوی (ع) افزود: پیامبر اکرم (ص) با بیان عبارت 'بین الجبلین روضه من ریاض الجنه' حدود حرم حضرت امام رضا (ع) را بین دو کوه تعیین کردند لذا محدوده حرم تنها زیر گنبد حرم مطهر رضوی و سقف رواقها و مساجد آن نیست. 
  
وی اظهار کرد: این که می گویم در مشهد کنسرت برگزار نشود از باب اعمال قدرت و دستور نیست بلکه حرف طلبگی من است چون ما با موسیقی مساله ای نداریم و در این زمینه هم هر کس پیرو مرجع تقلید خود است، اما کنسرت، مطرب بازی است. 
  
امام جمعه مشهد افزود: در حمایت از این ناهنجاری خبرگزاری 'دویچه وله' آلمان اعلام کرد که برخی مسوولان محلی وابسته به رهبری ایران با آزادی هنر مخالفت می کنند که اگر مقصود آنها، من هستم به نظر من این بی بند و باری و مطرب بازی است. 
  
آیت الله علم الهدی ادامه داد: کسانی که به دنبال برگزاری کنسرت هستند بدانند که حامی و طرفدار آنان آلمانی است که به صدام، تجهیزات شیمیایی داد تا رزمندگان ما را بکشد، و اکنون همان آلمان از برگزاری کنسرت موسیقی در مشهد حمایت می کند. 
  
وی اظهار کرد: این که در گوشه ای از مشهد کنسرت موسیقی برگزار بشود یا نشود، چه ربطی به آلمان دارد. 
  
وی افزود: ما نمی خواهیم برخی عزیزان را بدنام کنیم و بگوییم با آن طرف آب در ارتباطند اما انجام این کارها ناخواسته دست آنها را در دست دشمنی قرار می دهد که حاضر است با سلاح شیمیایی ما را خفه کند. » 
  
  درباره سخنان آیت الله علم الهدی، نکات زیر قابل تأمل است: 
 
1 - در این که ایشان دغدغه دین دارد و از این منظر مانع از برگزاری کنسرت در شهر مشهد می شود، تردیدی نیست. این نکته هم قابل ستایش است که آیت الله علم الهدی، بی پرده و صریح سخن می گوید و دیدگاه هایش را به معرض نقد می گذارد. 
 
2 - طبیعتاً آیت الله علم الهدی، تنها فردی نیست که دغدغه دین دارد. اکثر ما، هر کدام در مرتبه ای از دغدغه مندی برای دینی هستیم که از آن پیروی می کنیم.  
بنابراین، دین و دغدغه داشتن برای آن، در انحصار کسی نیست و حتماً جناب ایشان هم با این سخن موافق اند. 

لذا از سر دغدغه مندی برای دین، به تصریح و تأکید خدمت ایشان و سایر عزیزانی که مانند ایشان فکر می کنند، عرض می کنیم که دین را ، نه برگزاری یک کنسرت موسیقی در یک سالن در گوشه ای از یک شهر در یک ساعت مشخص، که "سخت گرفتن بر مردم به نام دین" ، به خطر می اندازد. 
 
ای کاش می شد دریافت که چند نفر با برگزار نشدن کنسرت در مشهد، ایمان شان قوی تر شده و چند نفر پس از مواجهه با قرائت سخت گیرانه از دین، بدان بدبین شده اند. 
 
حضرت آیت الله! 
قسم به همان پیامبری که ما و شما افتخار پیروی اش را داریم، مردم و به ویژه جوانان و نوجوانان، نیاز به تفریح دارند و یکی از این تفریحات نیز موسیقی و کنسرت است و وقتی می بینند شما به نام دین، مانع شان می شوید، نه فقط از شما که لباس دین پوشیده اید ، که از اصل دین ، دور می شوند. 
همه که آن قدر قدرت تمیز و تفکیک ندارند که بتوانند خطای احتمالی منادیان دین را از اصل دین، تفکیک کنند. 
 
امام جمعه محترم مشهد! 
چندی پیش حضرت آیت الله وحید خراسانی که از مراجع تقلید بنام در قم هستند، با اشاره به این که "کلیساهای خانگی" غوغا می کنند، هشدار دادند که جوانان مسلمان در حال گرویدن به مسیحیت هستند و حتی خبر دادند که در شهر قم نیز جوانانی از اسلام عدول کرده و مسیحی شده اند و تصریح کردند که آمار این ها را در اختیار دارند(+)
 
حتی اگر سخن ما را نپذیرید، سخن این مرجع تقلید شیعه را که باید بپذیرید.
فکر می کنید چه چیزی باعث این وضعیت شده است که حتی در شهری مانند قم که مهد تشیع و مرکز حوزه های علمیه شیعیان است، جوانانی از دین اسلام و مذهب شیعه رویگردان شده و مسیحی شده اند؛ حال بماند بهائیت و بی دینی مطلق و ... که این ها حکایت خاص خودشان را دارند. 

درست است که پای مبلغان مسیحی در میان است، اما مگر در طول تاریخ مبلغان مسیحی فعال نبوده اند؟ آیا جز این است که برخی سوء عملکردها ، تنگ نظری ها و تفسیرهای سختگیرانه از اسلام و عرصه را به نام دین بر جوانان تنگ کردن، باعث این وضعیت اسفناک شده است؟

همه جوانان که مانند حضرتعالی، مستظهر به آموزه های متقن دینی و ایمان قوی نیستند. 
 
با خود اندیشه کنید که اگر بخشی از کارها و تصمیمات و سخنان شما، در رویگردانی برخی جوانان از دین مؤثر بوده باشد، چه پاسخی برای آن دنیای تان دارید؟  

شما به عنوان یک عالم دینی که نگران دین مردم هستید، حتماً نگران آخرت خودتان هم هستید.  
پیشنهاد جدی این است که در این باره به نظر متخصصان جامعه شناسی مراجعه کنید و از آنها بخواهید تحقیقی در این زمینه انجام دهند که سختگیری های صورت گرفته چه اثری بر دینداری مردم و مشخصاً جوانان دارد ؟ و بر همان اساس عمل کنید.  
 
3 - در این کشور، نظام یکپارچه جمهوری اسلامی برپا شده است که تحت نظر رهبری و طبق قوانین مصوب ، اداره می شود. سال های درازی است که ایران از ساختار ملوک الطوایفی دور شده است و این گونه نیست که هر کسی در هر گوشه ای از کشور، قوانین و مقررات خاص خودش را داشته باشد. 
 
طبق قوانین جمهوری اسلامی که به فتوای امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب تقید به آنها واجب شرعی نیز هست، گروه های هنری مجاز، می توانند با کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در چارچوب مقررات موضوعه، در همه شهرهای ایران برنامه های هنری ، از جمله کنسرت برگزار کنند. نیروی انتظامی نیز موظف به تأمین امنیت آنهاست. 

بنابراین، نمی توان مردم شهر بزرگ و هنردوستی مانند مشهد را از یکی از مظاهر هنر محروم کرد که تحمیل چنین محرومیتی بر یک جمعیت 3 میلیون و 200 هزار نفری خلاف قوانین لازم الاجرای نظام جمهوری اسلامی است.
گیریم که عده ای از این جمعیت میلیونی، کنسرت دوست نداشته باشند ؛ می توانند نروند. 
اگر قرار باشد که در هر شهری، هر مقامی نظر خود را تحمیل کند که سنگ روی سنگ بند نمی شود. 
 
«من به بسياري از شما علاقه دارم و ميل دارم كه همه به قانون عمل كنند و همه در جاي خود باشند و چنانچه اين‌طور نباشد،‌ مسئله طور ديگر خواهد شد.(صحيفه امام جلد ۱۴ صفحه ۴۱۵)» 
 
4 - این که جناب آقای علم الهدی ، کنسرت را مترادف با بی بند و باری و مطرب بازی دانسته ، بی تردید اهانت به هنرمندان این عرصه است که با حفظ همه اصول شرعی و قانونی، هنر موسیقی را در کشور زنده نگه داشته اند و کنسرت برگزار می کنند.
همچنین اتهام سنگینی است به مسوولان کشور در شهرهای مختلف که کنسرت برگزار می کنند. آیا به نظر ایشان، در سایر شهرهای کشور، نظام جمهوری اسلامی مرتکب بی بندباری می شود؟! بله ، می توان در کنسرتی مرتکب بی بند و باری شد کما این که در نظام بانکی و رانندگی و ورزش و ... هم همین طور است و حتی می توان در سخن گفتن هم مرتکب چنین فعلی شد. ولی آیا می توان همه این ها را موصوف به بندوباری کرد؟! 
 
توجه جناب ایشان را به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره موسیقی و مشخصاً کنسرت جلب می نماییم تا در جایگاه نمایندگی رهبری در استان، خلاف دیدگاه های ایشان سخن نگویند:
"هیچ ویژگی غرب ، مرا مبهوت و مجذوب نمی کند . در عین حال ، ویژگی های مثبت غرب را از روی محاسبه ، تأیید می کنم. یکی از آن ویژگی ها ، مقوله موسیقی است . درست است که در غرب ، موسیقی های منحط وجود دارد . اما در همان نقطه از جهان ، از دیر باز موسیقی های آموزنده و معنا دار هم بوده است ؛ موسیقی ای که برای گوش سپردن به آن ، انسان عارف واقف خردمند ، می تواند بلیت تهیه کند ، در سالن اجرای کنسرت بنشیند و ساعتی ، از آن لذت ببرد . در غرب موسیقی هایی که گاهی یک ملت را نجات داده و گاهی یک مجموعه فکری را به سمت صحیح هدایت کرده ، کم نبوده است . غرب برخوردار از چنین ویژگی ای نیز بوده و هست." (رهبر معظم انقلاب در بازدید از صدا و سیما و در جمع اهالی موسیقی - 9 مرداد 1375) 
 
5 -  قاعده طلایی «حلال محمد حلال الی یوم القیامة و حرامه حرام الی یوم القیامة» چیزی نیست که با نظرات شخصی و حتی به تعبیر امام جمعه محترم مشهد، با دیدگاه های "طلبگی" ، تغییر کند.
موسیقی و کنسرت، فی نفسه حرام نیست مگر این که از حدود شرعی تجاوز کند ، درست مانند این که رانندگی، امری قانونی است مگر این که از سرعت مجاز تجاوز شود. 
 
این سخن رهبری را بخوانید: آن چیزی که در اسلام حرام است ، غناست نه موسیقی . موسیقی هر آهنگ و صدایی است که از حنجره یا از وسیله ای ، به یک شکل حساب شده بیرون می آید. (سخنان رهبری پس از اجرای برنامه سرود خوانی در استانداری شیراز - 7 آذر 1366)  
 این سخن رهبری را هم بخوانید: غنا که در شرع اسلام حرام است ، اشاره به شکل ندارد ؛ بلکه اشاره به محتوا می کند . اصلاً وقتی می خواهید دنبال غنا بگردید ، آن آهنگ را از لحاظ شکل مطالعه نکنید تا بگویید حرام است یا حلال است ؛ بلکه آهنگ را به لحاظ محتوا مطالعه کنید . یعنی غنا یک امر محتوایی است ، نه یک امر قالبی. (در دیدار اعضای واحد فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی - 26 بهمن 1360). 
 
اگر موسیقی و کنسرت حرام است و نظر ولی فقیه نیز بر حرام بودن شان است، باید در کل کشور به طور کامل ممنوع شود نه در یک شهر خاص. در صدا و سیما نیز باید پخش موسیقی متوقف شود زیرا همان افرادی که کنسرت برگزار می کنند در صدا و سیما نیز می خوانند! 
اما اگر حرام نیست، نه آیت الله علم الهدی و نه هیچ مقام دیگری، حق قانونی و شرعی برای حرام کردن "حلال محمد(ص)" ندارد کما این که کسی حق حلال کردن حرام را ندارد. 
 
6 - آیت الله علم الهدی ممنوع کردن برگزاری کنسرت را مستند می کند به روایتی درباره مشهد که  "بین الجبلین روضه من ریاض الجنه" و نتیجه می گیرد که  حدود حرم حضرت امام رضا (ع) کل شهر مشهد است نه فقط زیر گنبد حرم مطهر رضوی و سقف رواقها و مساجد آن. 
این که این روایت چقدر سندیت دارد، امری تخصصی است که متخصصان باید درباره اش توضیح دهند. اما این که از این روایت نتیجه گرفته شده که نباید در مشهر کنسرت برگزار شود، از عجائب است! 
استدلال امام جمعه محترم مشهد، بر دو پایه استوار است:  
- کل مشهد حرم امام رضا(ع) است  
- کنسرت یعنی بی بند و باری 
و نتیجه گرفته که در حرم که نباید مرتکب بی بند و باری شد! 
 
در این باره می توان گفت که اگر کل مشهد، حرم مطهر فرض شود، نباید کلی کارهای دیگر نیز در مشهد انجام داد و باید کلی جاها تعطیل شود و کنسرت فقط یکی شان است: از اماکن ورزشی مانند زمین های فوتبال و استخرها گرفته تا دستشویی و حمام های خانگی و عمومی؛ حتی کسی نباید در صدا و سیمای خراسان رضوی نیز موسیقی ضبط کند چرا که -طبق اظهار نظر امام جمعه- داخل حرم است! 
چنین استدلالی ، عقلاً مطرود است. 
گذشته از این، کنسرت، همان طور که پیشتر نیز گفتیم، بی بند و باری نیست و این فرض نیز مانند فرض قبلی، نادرست است. 
 
بنابراین، اتفاق افتادن امری مشروع و قانونی در شهری که مردمانش مانند همه مردم دنیا، نیاز به موسیقی دارند، نه تنها هیچ حرمتی را هتک نمی کند بلکه به مردم و جوانان این اجازه را می دهد که در مجاورت حرم مطهر، خواسته هایشان را تحقق بخشند و لذت مشروع ببرند. 
 
با این اوصاف از ایشان انتظار می رود به خاطر دین هم که شده، اندکی با خود خلوت کنند و ببینند که این سخت گیری بر جوانان مشهدی، آن هم به اسم دین و حرم و امام رضا(ع)، آیا آنان را به دین و حرم و امام رضا(ع) نردیک تر می کند یا دورتر؟! 
 
7 - متهم کردن کسانی که خواهان تحقق یک حق قانونی و شرعی در شهرشان هستند به همدستی با دشمنان و مشخصاً به همدستی با آلمان، رویکردی غیرمنصفانه است که از امام جمعه ای که باید متصف به وصف "عدالت" باشد بعید است.  
 البته که برگزاری کنسرت در "گوشه ای از مشهد" ، ربطی به آلمان ندارد ولی آیا برگزاری کنسرت در "گوشه ای از مشهد" به مردم این شهر نیز ربطی ندارد که آقایان بر اساس سلائق خاص خودشان درباره شان تصمیم می گیرند و مردم را از حق قانونی و شرعی شان محروم می کنند؟ 
   
بعد از تحریر: 
تصور کنید که اگر پیامبر اعظم حضرت محمد(ص)، می خواستند اسلام را با سخت گیری بر مردم عرضه کنند ؛ آیا در چنان فرضی دین اسلام از محدوده مکه خارج می شد؟!  
 

 



:: برچسب‌ها: علم الهدی ، موسیقی ، کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

خبرآنلاین در ادامه می‌نویسد: صادق خرازی در سپهر سیاسی ایران پدیده منحصر به فردی به شمار می رود. هم به اصلاح طلبان نزدیک است و هم اصول گرایان از او بدشان نمی آید. در دوره احمدی نژاد، نزدیکان رئیس جمهور انواع و اقسام شایعات را علیه او بر زبان راندند و حالا امروز از سوی اصلاح طلبان به سوءاستفاده از نام آنها متهم گشته است. دیپلمات قدیمی وزارت خارجه که هم سابقه مسئولیت در سفارت ایران در پاریس را داشته و هم در کارنامه او حضور در نیویورک دیده می شود این روزها در مقام پدر معنوی جریانی نوپدید به نام ندا در حال نقش آفرینی است. هرچند نقش جدید او باعث نشده او از حوزه دیپلماسی خارج شود و ارتباطات فوق العاده او با مقامات ارشد نظام، خرازی را به تحلیلگری باسابقه و همچنین مطلعی آگاه در حوزه های مختلف سیاسی تبدیل کرده است.

 
گپ و گفت ما با سفیر پیشین ایران در فرانسه بیشتر در حوزه مذاکرات هسته ای و مقایسه میان عملکرد سیاست خارجی روحانی و احمدی نژاد محدود ماند. معاون نماینده پیشین ایران در سازمان ملل در کافه خبر به دو مورد از تذکرات رهبری انقلاب به سعید جلیلی اشاره کرد. آنجا که دبیر سابق شورای امنیت ملی در مذاکرات استانبول پذیرفته بود ایران تمام سوخت ۲۰ درصدی خود را به میله سوختی تبدیل کند. خرازی همچنین تاکید کرد جلیلی به خاطر مذاکره دوجانبه با ویلیام برنز، بدون اجازه مقام معظم رهبری، برای دومین بار از ایشان تذکر گرفت. مشروح گفتگوی نسبتا مفصل ما با سید محمد صادق خرازی که نکته شنیدنی و خواندنی بسیار دارد پیش روی شماست.
 
موضوع مذاکرات هسته ای و آینده محتمل آن به پرطرفدارترین مسئله سیاست خارجی ایران تبدیل شده است. با توجه به افت و خیزهایی که طی چند ماه اخیر در این عرصه داشتیم شما شرایط کلی مذاکرات هسته ای را چطور ارزیابی می کنید؟
 
موضوع هسته ای به اندازه ای پیچیدگی فنی و تکنیکی دارد که شاید پوشش دادن کل ابعاد آن برای همه مخاطبان جذابیت نداشته باشد اما به صورت کلی باید تاکید کرد تیم آقای روحانی و ظریف زمانی پرونده را تحویل گرفت که ما در کانون بحران منطقه‌ای و جهانی قرار داشتیم. طرف غربی به ناحق ایران را به حرکت به سمت ساخت تسلیحات هسته ای متهم کرده بود و در نتیجه یک ایران هراسی هم از این طریق ایجاد کرده بودند که بتوانند ایران را زمین گیر کنند. من باور ندارم ما بحران داشتیم، بحران را می سازند و ساخته اند. چه از خودی های ناآگاه و چه خارجی های دشمن و خطرناک. ایران هیچ وقت کانون بحرانی نداشته و نه بحران ایجاد کرده و نه در بستر بحران زندگی کرده. ایران یک قلمرو مستحکم جغرافیایی داشته و در این بستر مستحکم کار خود را به صورت حرفه ای دنبال کرده است. در یک مقطعی از تاریخ برخی از مسئولین دچار شعارها و برداشت های انتزاعی شدند که طبیعتا مشکلاتی برای ما پدید آورده است. نتیجه این اقدامات سبب شده، دولت روحانی میراث بسیاری از رفتارها و هنجارهای ناصواب دولت قبل را همراه داشته باشد و ناچار است یکی پس از دیگری مشکلات و مسائل به جای مانده از دوره پیشین را حل و فصل کند.
 
بخش عمده ای از این ها هم به تصویر ناصوابی که از پرونده ایران ساخته و شعارهای غیرمنطقی که داده شده و یا آرزوهای و آرمان های شخصی که تحت عنوان سیاست کشور توسط عده ای خاص به بیرون منتقل شده باز می گردد. مواردی که خروجی اش ایجاد یک فضای سوءتفاهم جدی در سطح نظام بین الملل بوده است. ما هیچگاه دنبال سلاح اتمی نبوده و نخواهیم بود. ما هیچ وقت دنبال برهم زدن نظم جهانی نبوده و نخواهیم بود. ما دنبال حقوق ملت خود و همچنین ایجاد و پاسداری از صلح و امنیت در منطقه و جهان هستیم. این نمی شود که ما هم محدودیت های عضویت در پادمان را بپذیریم و هم تحمیل ها و توهین هایی که به ما می شود را بپذیریم. در نتیجه باید توجه داشته باشید که دیپلماسی روحانی با چه مسائل و مشکلاتی رو به روست.
 
در مرحله اول باید این تصویر ناصواب را تغییر دهد و در مرحله بعد با قوانین و مشکلاتی که پدید آمده و به دلیل شعارهای نا به حقی که داده شده اصلاح شوند و بستر کار را فراهم کند. من معتقدم دیپلماسی آقای ظریف در این زمینه موفق عمل کرده و تیم مذاکره کننده مورد اعتماد حاکمیت و نظام است. از آن مهمتر شرایطی که تا کنون رقم خورده، می تواند ما را به آینده امیدوار کند.
 
به شعارهای ناحقی که در دولت قبل سر داده شده و مشکلاتی را برای ما به همراه داشته اشاره کردید، بحثی که در سیاست خارجی جمهوری اسلامی می توان آن را مورد توجه قرار داد این است که تدابیر و راهبردها بیش از اینکه در حیطه عملکرد و نظر بازیگران و عوامل (دولت) باشد در چارچوب اندیشه و باور تصمیم سازان نظام است. چقدر نقش بازیگران مانند آقایان جلیلی، ظریف، احمدی نژاد و روحانی را موثر می دانید و تا چه اندازه راهبرد کلی نظام این بوده که این تغییر جهت در دستور کار قرار گیرد؟
 
بازیگران هستند که می توانند تصویر غیر واقعی نشان دهند و خود به خود تصمیم سازان را به دنبال خود بکشند. متاسفانه ما هنوز در سیستم خود نتوانستیم مدیریت کلانِ کنترل سیستم داشته باشیم، به ویژه در سیاست خارجی که امر متمرکزی است. توجه داشته باشید که ما در سیاست خارجی برخلاف سیاست داخلی متمرکز هستیم. متاسفانه بازیگران در دوره قبل به دلیل فقدان دانش و بینش از تحولات بین المللی دچار یک سوءتفاهم شدند و این سوء تفاهم تبدیل به یک سیاست و policy در اداره سیاست خارجی ما شد و در نتیجه مشکلاتی را متحمل شدیم. اینها باید اصلاح شود و تا زمانی هم که اصلاح نشود دست مذاکره کنندگان باز نخواهد بود. البته من معتقدم مانوری که مقام معظم رهبری دادند و اختیاراتی که اعطا کردند هم دست رئیس جمهور و هم دست وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد اتمی ایران باز شد و آنها می توانند این مشکل و سوءتفاهم را برطرف کنند.
 
آیا این تصویرسازی غلطی که شما اشاره کردید از سوی بازیگران صورت گرفته منجر به برخوردی از سوی تصمیم سازان با آنها هم شده است؟ چون شما در مناظره خود با آقای زاکانی به اخطاری که رهبری انقلاب به آقای جلیلی دادند اشاره کردید اما ایشان آنرا تکذیب کردند.
 
شما می توانید به مناظره انتخاباتی سال ۹۲ و صحبت های آقای ولایتی رجوع کنید و ایشان جواب آقای جلیلی را دادند و گفتند چه اتفاقاتی افتاده است. من پاسخ آقای جلیلی را نمی دهم و ایشان را به همان مناظره ارجاع می دهم.
 
پس شما معتقدید با این تفاسیر آقای جلیلی به عنوان کسی که اطلاعات غلط می داد مسئول اصلی ناکامی های دور پیش بوده است؟
 
خیر. آقای جلیلی هم بخشی از این روند بوده، من نمی خواهم ایشان را متهم کنم، آقای جلیلی زحمات زیادی کشید. بالاتر از ایشان و شخص رئیس جمهور بساط را به هم ریخت. آقای جلیلی مجری بود، اگرچه معتقدم او هم فاقد حرفه ای بودن لازم در مذاکرات بود چرا که مذاکره کننده باید Flexible باشد. اما آقای جلیلی موضوع را ابلاغ می کرد و بر می گشت در حالیکه مذاکرات سقف و کفی دارد و دنیای سیاست خارجی عرصه بده و بستان و Give And Take است. شما به عنوان مذاکره کننده باید بدانی روی چه مسائلی معامله کنی تا مذاکره به نتیجه برسد. در آن دوره مذاکره ای انجام نشد بلکه بیانیه خوانی شد. آقای جلیلی فرد محترمی است ولی هر کسی یک توانایی دارد. ایشان بیشتر یک شخص ایدئولوژیک است، او شاید برای محیط های آکادمیک مناسب باشند اما در فضاهای کاربردی و سیاست خارجی چندان نمی تواند موفق باشد.
 
برای این موضوع می توان به چند استدلال هم اشاره کرد. در مرحله اول اینکه آقای جلیلی در طول مذاکره نمی تواند روی طرف مقابلش تاثیر بگذارد، اگر شما نتوانی طرف مقابل را تحت تاثیر قرار دهی بعد از مدتی صحبت ها کسل کننده می شود و طرف مقابل دیگر توان و حوصله ادامه بحث را ندارد. در نتیجه، نکته حائز اهمیت ایجاد و برقراری رابطه با طرف مقابل است. اینکه شما بتوانید ذهن طرف مقابل را بخوانی و روی آن تاثیر بگذاری یک هنر است.
 
مذاکرات استراتژیک جنگ و ستیز ذهن هاست. در سیاست خارجی ذهن ها با هم می جنگند و با یکدیگر چالش می کنند تا بتوانند موضوعی را حل کنند. در سیاست خارجی نه دوستی دائمی داریم و نه دشمنی دائمی. در سیاست خارجی تنها اصل پایدار منافع ملی است. آن کسی که مذاکره می کند باید هم قدرت و کاریزمای لازم را داشته باشد که بر طرف مقابل با روانشناسی تاثیر بگذارد و هم باید قدرت بیان مسائلی که در ذهن دارد را داشته باشد. ترجمه در ادبیات و مذاکره بیش از ۳۰ الی ۴۰ درصد از دیدگاه را فرو می ریزد و حتی ممکن است سوء تفاهماتی در روند گفتگوها ایجاد کند. مثلا موضوعی مد نظر آقای جلیلی است و مترجم نمی تواند آن را به درستی به طرف مقابل منتقل کند در حالیکه الان تیم مذاکره کننده ما به زبان، ادبیات و همان مفاهیم و دیدگاه هایی که طرف مقابل با آن رشد کرده، مسلط است و در نتیجه هم به روند گفتگوها سرعت می بخشد و هم میزان فهم متقابل در این پروسه افزایش می یابد.
 
آقای احمدی نژاد به ویژه در دوران مسئولیت آقای جلیلی چندین بار در خصوص مسئله هسته ای تاکید کردند که مذاکرات هسته ای به من ارتباطی ندارد و اشاره داشتند در این پرونده مسئولیتی ندارند و به نوعی تبعات و نتایج اتفاقاتی که در گفتگوهای هسته ای می افتاد را بر گردن دیگران می انداخت. آیا واقعا شرایط اینگونه بوده؟
 
خیر. آقای احمدی نژاد تا آخرین روزی که بر سر کار بود روی پرونده هسته ای اعمال نفوذ می کرد و در جاهایی که اشاره می کرد من نقشی نداشتم در واقع به خارجی ها پیام غلط می داد و می خواست خود را تبرئه کند. متاسفانه باید اشاره کنم که نظم پرونده هسته ای را آقای احمدی نژاد بر هم زد. دو ماه بعد از اینکه ایشان به قدرت رسید عده ای از سفرا از جمله من، آقای عادلی، آقای زمانی نیا و آقای خارقانی به تهران خواسته شدیم و در جلسه ای با حضور آقای احمدی نژاد شرکت کردیم. من در آن جلسه کاملا صریح صحبت کردم و از خطرات تفکرات ایشان سخن گفتم و تاکید کردم پیگیری روندی که ایشان در ذهن دارد چه مشکلاتی می تواند برای کشور به همراه داشته باشد. ایشان در آن جلسه نشان داد که اصلا در دنیای واقعیات نیست. من در آن جلسه کاملا شرایط سیاسی، تکنیکی و فنی پرونده هسته ای را برای ایشان توضیح دادم و تاکید کردم که ما این پرونده را از حالت امنیتی به سیاسی تبدیل کردیم. اگر مسئله امنیتی شود به جای برخورد در آژانس ما را به شورای امنیت خواهند برد. اما ایشان دو هفته بعد در جنگ روانی دشمن گرفتار شد و بحث هولوکاست را مطرح کرد و نتیجه این شد که جهان در یک وضعیت انتزاعی که طی سی سال اخیر آرمانش بود که ما را به آنجا برساند موفق شد پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت ببرد. اما تاسفناک آنجاست که ما خود به آنها بهانه دادیم. مگر می شود ایشان بگوید دخالت نداشته. اقداماتی که آقای احمدی نژاد انجام داده، دستورات عجیب و غریبی که به سازمان انرژی اتمی داد و جشن های هسته ای که برگزار کرد همه باعث شد ما در این شرایط دشوار قرار بگیریم. ایشان تلاش کرد این موضوع را به مسئله گفتگو با آمریکا گره بزند و در عین حال هم مسئله رابطه با آمریکا به نام او تمام شود و هم بگوید پرونده هسته ای را حل کرده است. در حالی که برنامه هسته ای از روز اول در ایران مکانیزم داشت. ایشان خارج از مکانیزمی که در پرونده وجود داشت عمل کرد. دست ایشان در تمام امور باز بود و با صراحت می توان گفت مبسوط الیدترین رئیس جمهور در تاریخ ایران آقای احمدی نژاد است. ایشان در تمام قوانین و مسائل تصرف کرد و همه جا هم حرفش را می زد.
 
قدری به آینده بپردازیم. در شرایط کنونی اگر بخواهیم واضح تر وضعیت کنونی پرونده هسته ای را مورد بررسی قرار دهیم شما فاصله بین ما و توافق را چقدر می دانید؟
 
فاصله خیلی کم شده است، منتهی به شرطی که اراده لازم وجود داشته باشد.
 
اراده از کدام طرف؟
 
از طرف تیم مقابل. ما می توانستیم مذاکرات وین را به جمع بندی و نتیجه نهایی برسانیم ولی متاسفانه به دلیل گرفتاری آمریکایی ها در مناسباتشان با اسرائیل و اعراب و به ویژه عربستان سعودی توافق حاصل نشد. تا روز یکشنبه همه چیز مناسب و مساعد بود اما بعد از ظهر همان روز به یکباره همه چیز Standby شد که البته بعد دوباره پیغام دادند و مذاکرات استارت زده شد.
 
در مذاکرات وین روند گفتگوها نسبتا مثبت بود اما به یکباره موضوع تمدید و آنهم تمدید هفت ماهه مطرح شد. در همان روز یکی از دیپلمات های ایرانی به خبرگزاری AP گفته بود همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه روز آخر اتفاقی ناگهانی باعث شد مذاکرات تمدید شود. این اتفاق ناگهانی چه بوده است؟ آیا با توجه به فرمایش شما در خصوص تاثیر عربستان و اسرائیل می توان موضوع را به سفر اورژانسی سعود الفیصل مربوط دانست؟
 
قسمتی از آن این بود ولی مهمترین دلیلش پیامی بود که از واشنگتن برای آقای کری رسید.
 
آن پیام چه بوده است؟
 
من نمی دانم، آقای ظریف هم آن پیام را نمی داند ولی کلیت موضوع این بوده که در این دور به توافق نرسید و مذاکرات را تمدید کنید. حتی آقای کری هم عصر آن روز متاثر و ناراحت بوده است. آنطور که دیپلمات های ما و آقای ظریف نقل کرده اند تا پیش از آن آقای کری بسیار سرحال و قبراق بوده اما به ناگاه و پس از رسیدن این خبر از واشنگتن روحیه اش تغییر می کند. در لحظاتی که همه چیز در حال به نتیجه رسیدن بود همه چیز Standby شد، البته از بین نرفت. در واقع postpone شد. Postpone شدن در حقوق بین الملل به مفهوم شکست نیست بلکه به معنای یک دوره تنفس است. واقعیت این است که در این مدت ما از خواسته های خود عقب نشینی نکرده ایم و آنها هم چیزی فراتر از ما درخواست نکرده اند فقط قدری تنفس در مسیر مذاکرات ایجاد شده است.
 
فرمودید فاصله خیلی زیاد نیست. لطفا قدری شفاف تر و عیان تر به این موضوع بپردازیم و این فاصله را تخمین بزنیم.
 
اجازه بدهید موضوع را با دست آوردهای دولت مورد توجه قرار دهیم. در حدود دو سال پیش ادبیات و آنچه در جهان نسبت به ایران مطرح بوده همیشه تشدید تحریم ها، گزینه نظامی، امنیتی بودن پرونده هسته ای ایران و بحث مجدد شورای امنیت، تهدید و ارعاب بوده است. ولی در تلاشی که طی حدود دو سال گذشته انجام شد این رویه کاملا تغییر کرده و ما از طرف غربی ادبیات تازه ای را می شنویم.
 
از همکاری و همپوشانی منافع صحبت به میان می آید. از حل مشکلات و مسائل سخن گفته می شود. صحبت از برداشتن تحریم می شود، از همکاری تکنولوژی اتمی با ایران سخن گفته می شود. درهای دستگاه دیپلماسی کشور باز می ماند، در حالیکه در دوره پیشین دستگاه دیپلماسی ما تنها با چند کشور ارتباطاتی داشت و مدام هم آمار اعلام می کردند که مثلا در طول یکسال گذشته حدود ۴۰ تن از سران کشورهای مختلف به ایران سفر داشتند که البته اشاره نمی کردند از این ۴۰ مورد، مثلا ۱۰ تای آن مختص رئیس جمهور ونزوئلا بوده است و مواردی از این دست. در حالیکه امروز یک نوع فهم متقابل و Understanding Interactive میان طرفین به وجود آمده است.
 
الان چه تضمینی وجود دارد که این تلاش ها، این تغییر ادبیات، این فهم متقابل ما را به نتیجه برساند. چون بعد از توافق ژنو، اورژانسی قصه گرفته شده است و ما دیگر اورانیوم ۲۰ درصد غنی سازی نمی کنیم و همانطور که آقای کری در کنفرانس خبری پایانی مذاکرات وین اعلام کردند که طی یکسال اخیر آمریکا توانسته است جلوی پیشرفت ایران در موضوع هسته ای را بگیرد. چه تضمینی است باز هم اتفاقی مانند آنچه در وین رخ داد تکرار نشود و به بیان شما در دقایق پایانی پیامی از سوی واشینگتن حصول توافق را به تاخیر نیندازد؟
 
در سیاست خارجی هیچ تضمینی وجود ندارد. در سیاست خارجی نکته حائز اهمیت عینی بودن مباحث است. ما باید با هوشمندی و زیرکی مراقب باشیم که امتیازی ندهیم تا زمانی که این تضمین عینی حاصل شود.
 
ولی ما ذخیره اورانیوم ۲۰ درصد خود را به میله سوختی تبدیل کرده ایم.
 
هنوز این اتفاق نیفتاده است. ما تعلیق را پذیرفته ایم که مذاکرات انجام شود و این روند بازگشت پذیر است. ببینید تضمین در برابر تضمین است. هر قدم مثبت در مقابل قدم مثبت دیگر صورت می پذیرد. ما نه چیزی دادیم و نه خود را از چیزی محروم کردیم. اتفاقا در اجلاس استانبول بود که آقایان تصمیم گرفتند تمام سوخت ۲۰ درصدی ایران را بدهند و آنرا به میله سوختی تبدیل کنند که مقام معظم رهبری مخالفت کردند و آن موضوع منتفی شد. حتی ملاقاتی که آقای جلیلی با آقای برنز انجام دادند و طرفین یک ساعت و نیم با یکدیگر مذاکره کردند هم دیگر موردی بود که رهبری انقلاب به آقای جلیلی تذکر دادند که شما اجازه نداشتید به صورت دوجانبه با آمریکایی ها مذاکره کنید. اگر قرار بر گفتن باشد که گفتنی ها بسیار است. ولی من بنای جدل و بحث و ادامه دادن این موضوع را ندارم. ضمن اینکه شما سطح تعاملات دیپلماتیک دولت آقای روحانی را با دولت آقای احمدی نژاد مقایسه کنید. آقای احمدی نژاد با جنجال آفرینی ها، شان ایران را در نظام بین الملل نزول داده بود حال آنکه آقای روحانی به هر کجا سفر می کند برای دیدار با او صف می کشند. دیدار آقای احمدی نژاد با مدودوف و پاسخی که ایشان به احوالپرسی رئیس جمهور وقت روسیه داد تا مدت ها به لطیفه ای برای رئیس جمهور ایران در مجامع بین المللی تبدیل شده بود.
 
کمی به بحث آینده بپردازیم. موضوع رفع تحریم ها یکی از مسائل مناقشه برانگیز طرفین است. ما در اظهار نظرهای رسمی بر لزوم برداشته شدن یکباره تمام تحریم ها تاکید می کنیم حال آنکه می دانیم که این امر شدنی نیست. برای اینکه اولا تحریم ها چند مدل هستند، تحریم های شورای امنیت، تحریم های کنگره، تحریم های فرامین اجرایی رئیس جمهور امریکا، تحریم های اتحادیه اروپا و همچنین تحریم های دوجانبه مضاعف کشورهایی چون ژاپن. ضمن اینکه این تحریم ها یکباره وضع نشده اند که قرار باشد به یکباره هم برداشته شود. طرف غربی از بازه زمانی دو رقمی و حتی بیش از ده سال صحبت می کند. چه گزینه هایی در حال حاضر مطرح است و به نظر شما کدامیک از آنها می تواند با توجه به شرایط کنونی مفید باشد.
 
مکانیزم رفع تحریم ها خود یک بحث مهم است و نمی توان به سادگی در مورد آن قضاوت کرد. هر کدام این تحریم ها و برداشته شدن آنها هم مکانیزم دیگری دارد. به عنوان مثال ساز و کار رفع تحریم ها در شورای امنیت با اتحادیه اروپا کاملا متفاوت است. باقی تحریم ها هم به همین ترتیب. به نظر من و بر اساس توافقاتی که در منشور ملل متحد آمده می توان یک توافق جامع در مورد تحریم ها کرد که در آن توافق جامع به صورت Blanket روی هر توافقی مکانیزم های حل قضیه را آورد. مثلا شاید بتوان گفت چهار نوع ساختار تحریم در مورد ایران وجود دارد در یک توافق جامع با یک زمان بندی مشخص می توان مکانیزم ها را مشخص کرد. مثلا ساز و کار تحریم های سازمان ملل با ساز و کار تحریم ها در اتحادیه اروپا کاملا متفاوت است و آنچه ما با اتحادیه اروپا می توانیم به توافق برسیم خیلی آسانتر از حل موضوع شورای امنیت است. لذا اگر کشورهای ۵+۱ و دبیر کل سازمان ملل یک توافق جامع روی کاغذ داشته باشند و موارد را مشخص کنند و در عین حال روی موارد مشخص هم یک زمان بندی تعیین گردد، مسئله تحریم ها قابل حل است.
 
جسارتا قدری کلی موضوعات را بحث کردید. می خواهیم تا اندازه ای مشخص تر و ملموس تر مسئله را بررسی کنیم. آنچه امروز در مذاکرات در خصوص رفع تحریم ها مطرح شده چیست؟ جدی ترین گزینه ای که در رابطه با تحریم ها روی میز است چه ساز و کاری است؟
 
غربی ها می گویند باید مکانیزم تحریم ها را به دست شورای امنیت بدهیم و خود آن شورا این موضوع را مشخص کند. از آن سو تحریم هایی که در اختیار کشورهاست در کنترل کشورها باقی بماند. ما در مقابل می گوییم که شما از ما تضمین می گیرید بعد هم یک ماشه بالای سر ما قرار داده اید که اگر چنین کنید تحریم ها را بر می گردانیم. ما در مقابل چه دست آوردی به دست می آوریم؟ گزینه ای که در دست ماست بازگشت به وضعیت پیشین است که آنهم تا ما بخواهیم دوباره استارت بزنیم مدت ها طول می کشد و در این مدت هم شما دوباره پرونده ما را در شورای امنیت می برید و پیچیدگی های موضوع همچنان ادامه می یابد. واقعیت این است که در حال حاضر بحث ها روی مدت زمانی که قرار است موضوع حل و فصل شود ادامه دارد. رئیس جمهور آمریکا اظهار داشته بخشی از تحریم ها در اختیار اوست و برخی دیگر در حیطه اختیارات کنگره. آنچه در اختیار اوباماست، حل می شود ولی آنچه در اختیار کنگره است باید در یک پروسه حل و فصل شود. منطقی هم این است که ما در قبال موضوع تحریم ها آنچه در شورای امنیت و همچنین کنگره آمریکا تصویب شده، قدری انعطاف داشته باشیم در مقابل تحریم هایی که رئیس جمهور آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا علیه ایران تصویب کرده اند سریعتر برداشته شوند. طبیعتا نمی توان انتظار داشت همه تحریم ها به یکباره برداشته شود. به نظر من مکانیزم مسئله می تواند از چنین روندی پیروی کند که ابتدا تحریم های اتحادیه اروپا و تحریم هایی که در اختیار رئیس جمهور آمریکاست برداشته شود و سپس سراغ باقی تحریم ها برویم.
 
این برداشته شدن به چه معناست؟ تعلیق یا لغو؟
 
تعلیق می شود. چون موارد پیشین هم چنین بوده است. مثلا راستی آزمایی برای ژاپنی ها به مدت ۲۳ سال به طول انجامید. برای برزیل ۱۸ سال و در مورد آفریقای جنوبی هم حدود ۱۶ سال. در نهایت با چانه زنی هایی که صورت گرفته احتمالا این پروسه در مورد ایران حدود ده سال خواهد بود. در این فرآیند تمام تصمیماتی که گرفته می شود حالت تعلیق دارد. لذا تصور من این است باید به برخی از موضوعات زمان داد تا مسئله در پروسه زمانی حل و فصل شود.
 
به عنوان آخرین سوال به نظر شما چقدر تا امضای توافق جامع فاصله داریم؟
 
نمی توانم در این رابطه پیش بینی کنم. باید منتظر بمانیم و ببینیم روند گفتگوها به چه سمتی می رود.


:: برچسب‌ها: صادق خرازی ، مذاکرات هسته‌ای ، جلیلی ,
:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
آفتاب: به گزارش امید، دکتر محمد رضا عارف در مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران که  در دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره بر روز بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری و روز امور تربیتی و تربیت اسلامی گفت: حضور برجستگان جامعه پزشکی با سابقه درخشان علمی و خدمات علمی،  و همچنین با سابقه حضور در همه صحنه های انقلاب به ویژه نقش آفرینی در هشت سال دفاع مقدس و در عین حال حضور موفق در مدیریت مراکز علمی، اجرایی و خدماتی که منجر به ارتقا شاخص های کمی و کیفی بخش سلامت و تولید علم در این زمینه  شده، نویدبخش مشارکت و نقش آفرینی بیشتر این انجمن در دهه چهارم انقلاب است.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این حضور به منظور اجرایی شدن و تحقق اهداف توسعه و پیشرفت به خصوص در بخش سلامت، با توجه به اسناد راهبردی نظیر سیاست های کلی بخش سلامت ، سیاست های کلی علم و فناوری و نقشه جامع علمی کشور است.
 
او در ادامه به نقش تشکل های مردم نهاد اشاره کرد و افزود: امروزه نقش و جایگاه تشکل های مردم نهاد و صنفی در امر پیشرفت و توسعه پایدار در همه زمینه های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بی بدیل و ارزنده است. سازمان های مردم نهاد، محور اصلی توسعه پایدار هستند.
 
عضو شورای عالی انقلاب تاکید کرد: اگر بخواهیم به جایگاه ترسیم شده در سند چشم انداز برسیم، باید تقویت و حمایت از تشکل های مردمی و میدان دادن به فعالیت های آنها را در همه امور و زمینه ها به طور جدی دنبال کنیم، و فعالیت های آنها را مورد حمایت جدی قرار دهیم.
 
عارف با اشاره به جایگاه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران گفت: این انجمن با در اختیار داشتن سرمایه انسانی ارزشمند و استفاده از تجارت و ارزنده آنها می تواند با تدوین یک برنامه راهبردی در بخش های مختلف، به ویژه در بخش سلامت پیشتاز باشد و برای چالش های مهم این بخش راهکار مناسب و عملی ارایه کند.
 
او افزود: در عین حال این انجمن می تواند با توجه به پتانسیل های ارزشمند خود یک الگویی موفق برای حضور و فعالیت تشکل های مردم نهاد باشد.
 
 عارف، تامین مطالبات، نیازها و آرامش مردم در بخش سلامت را از اصول بدیهی و در زمره فعالیت های حاکمیتی دانست و در ادامه به محورهایی مورد بحث جامعه پزشکی ایران پرداخت.
 
به گفته این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شفاف سهم مردم در ارتباط با سلامت، اصلاح نظام مدیریت و رسیدن به نظام جامعه مدیریت کارآمد و اصلاح فرایندهای مربوطه در همه بخش ها و در همه سطوح بخش سلامت و همچنین توجه به امور رفاهی و معیشتی همه مشاغل گروه پزشکی و به خصوص مشاغل در بخش های پیراپزشکی و خدمات بیمارستانی و همچنین بازنگری در نظام آموزش پزشکی و چگونگی ارتباط آن با سایر گروه های آموزشی با درنظر گرفتن این مساله که آیا ادامه تفکیک علوم پزشکی از سایر بخش ها از نظر تولید علم، رسیدن به شاخص های سلامت را ضروری می کند؟ چهار محور مورد بحث جامعه پزشکی ایران است.
 
او ادامه داد: به نظر می رسد برای دستیابی به سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی به 8 درصد یک ضرورت است. از این رو باید به بودجه بخش سلامت با سرمایه گذاری و پرهیز از هزینه های بیشتر نگاه کرد.  از طرفی داشتن جامعه سالم و با نشاط و نقش آن در پیشرفت و تعالی و همچنین آ رامش در تولید ثروت ملی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
 
به اعتقاد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروزه جهت گیری آموزش ها به صورت فرارشته ای یک جامعه نگری در آموزش است.
 
عارف در ادامه به ارایه آماری در زمینه بیماری های غیرواگیر و عوامل موثر بر بروز بیماری ها اشاره کرد وگفت: امروزه 70 درصد بار بیماری ها به بیماری های غیرواگیر می رسد. در عین حال سهم عوامل ژنتیک در بروز بیماری ها 10 درصد، نحوه زندگی 20 درصد، عوامل بیولوژیکی 20 درصد و عوامل محیطی و اجتماعی 50 درصد است.
 
به گفته او پزشکان تنها در درمان 20 درصد از بیماری ها به صورت مشتقیم مشارکت دارند و باید در 80 درصد سایر موارد، از متخصصان بخش هایی مانند رشته های علوم انسانی، علوم اجتماعی استفاده شود.
 
عضو شورای عالی انقلاب در ادامه به دیگر محورهای مورد بحث نظام سلامت و پزشکی کشور اشاره کرد و افزود: ارتقاط کیفیت آموزشی پزشکی و تغییر نگرش کمی به کیفی، مشارکت در ارزیابی و نظارت بر آموزش پزشکی، بالا بردن انگیزه خدمات و علاقه مندی در دانشجویان گروه پزشکی، توجه به اخلاق حرفه ای _ اینکه پزشک یک حکیم است _ و کناره گیری از نگاه تجاری، و همچنین تلاش برای افزایش بهره وری در بخش های مختلف، خود اتکایی در تولید تجهیزات پزشکی و تولید دارو با کیفیت خوب از دیگر موارد است.
 
محمدرضا عارف در ادامه به ارایه پیشنهادهایی به انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران به عنوان یک تشکل پیشتاز در امور اجتماعی و فرهنگی پرداخت وگفت: توریسم سلامت و همکاری در توسعه این صنعت که در زمره فرصت ها و مزیت ها است، تلاش برای تقویت و توسعه تشکل های خیریه ای در بخش سلامت، هکاری و مشارکت در توسعه کمی و کیفی انجمن های علمی در رشته های گروه پزشکی ، احصا، جمع آوری و تدوین دست آوردهای ارزشمند پزشکی در سه دهه گذشته به ویژه در هشت سال دفاع مقدس و استفاده از آنها در بحران های احتمالی و در اختیار کشورهای دیگر قرار دادن، و همچنین همکاری و ارتباط با انجمن های اسلامی دانشجویان به ویژه در مقطع جدید که یک گسست و رکود حدود 8-9 ساله در فعالیت های آنها وجود دارد که موجب عدم انتقال تجربیات از دوره های قبل به دورهای جدید شده است، از جمله مواردی است که می توان مورد توجه قرار داد.
 
عارف در ادامه با نگاهی به برگزاری انتخابات سال 92 و انتخابات مجلس شورای اسلامی در آینده گفت: این انجمن به عنوان یک تشکل سیاسی- اسلامی و داشتن تجربه ارزنده اعضای آن، ضرورت داشتن نقش راهبردی و تاثیرگذار در ایجاد تفاهم و همدلی و همگرایی جریان اصلاح طلب در بحث انتخابات سال آینده و ضرورت استمرار موفقیت سال 92 احساس می شود.
 
او در ادامه به راهبردی های مورد نیاز در انتخابات  سال آینده اشاره کرد و افزود: راهبرد ما در سال آینده باید بر مبنای مشارکت حداکثری مردم و برگزاری انتخاباتی پر شور، تلاش برای اجماع کامل در داخل جبهه اصلاحات _ با توجه به نقش نخبگان انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران_ قبول پیروزی تفکر اصلاحات به جای سهم خواهی گروهی، و همچنین تلاش برای کسب اکثریت کرسی های مجلس باشد.
 
به گفته عارف این انجمن می تواند در ایجاد همگرایی بین تشکل ها و احزاب اصلاح طلب نقش محوری و کلیدی داشته و برای رسیدن به اجماع کمک کند.
 
او در پایان خاطر نشان کرد: معرفی نامزد واجد شرایط، تشویق مردم به مشارکت در انتخابات نیز می تواند از جمله فعالیت ها و تلاش های اعضای انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران در سال 94 باشد.


:: برچسب‌ها: عارف ، انجمن اسلامی جامعه پزشکی ، انتخابات مجلس ,
:: بازدید از این مطلب : 99
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
به گزارش مهر، امیر نصیرزاده معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی تلویزیونی با شبکه خبر ضمن تکذیب سقوط هواپیما در غرب تهران گفت: تمام هواپیماهای ما امروز پروازهای آموزشی عادی روزانه خود را داشتند و این هواپیماها به سلامت بر زمین نشسته اند.
 
وی تصریح کرد: هواپیمایی که امروز بر فراز تهران مشاهده شد، یک جنگنده از نوع میگ ۲۹ بوده که پرواز آموزشی داشته و سالم بر زمین نشسته است.
 
بنابر این گزارش عصر امروز یک فروند جنگنده از نوع میگ ۲۹ بر فراز آسمان تهران مشاهده شده است که برخی سایت های خبری ادعا داشتند این هواپیما در غرب تهران سقوط کرده است.


:: برچسب‌ها: نیروی هوایی ارتش ، پرواز میگ ۲۹ ، تهران ,
:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

 طباطبایی می‌نویسد: حدود سال ۵۳ بود که به عراق رفتم و به حاج آقا مصطفی گفتم که می‌خواهم از امام عکس بگیرم اما نه عکس شیخی(۱) بلکه آقا برنامه عادی خود را داشته باشد و من هم به کار خود برسم.

موافقت امام را که گرفتیم با آقای دعایی رفتیم حرم حضرت امیر (ع) و امام وارد شده و مشغول عبادت شد و من هم عکاسی می‌کردم.
 
موقع شام گفتم: آقا ما می‌خواهیم محیط کار شما را با واتیکان و پاپ مقایسه کنیم و برای این کار آقا مصطفی یک ساعت به ما اجازه دادند که آقا گفت شما همیشه اجازه دارید.
 
 
صبح روز بعد، قبل از اینکه امام وارد اتاق شود، چندتایی عکس انداختم و بعد که وارد شده و مشغول نوشتن نامه شد هم چند تایی انداختم و منزل آقا را ترک کردم.
 
خوشحال به خانه برگشتم و می‌خواستم زودتر فیلم را برای چاپ ببرم که دیدم شماره فیلم صفر است. با تعجب به یک عکاسی رفتم و با نظر عکاس متوجه شدم که فیلمی در دوربین نیست. متعجب و سرخورده برگشتم و قضیه را به آقا مصطفی گفتم که گفت مهم نیست، دوباره تکرار کن.
 
صادق قطب‌زاده در این سفر همراه من بود که به او شک کرده بودم. در هر حال به بیروت برگشتیم و خدمت دایی (۲) رسیدم که قضیه عکاسی را از من پیگیری کرد و گفت: اگر من این فیلم را برایت پیدا کنم چه فکر می‌کنی؟
 
گفتم: به دو چیز فکر می‌کنم؛ یا نفوذ شما روی سازمان‌های جاسوسی عراق زیاد است یا کلاغ برایتان خبر آورده است.
 
دایی گفت: این فیلم نزد آقای قطب‌زاده است و قطب‌زاده هم گفت که قصد داشته یک تعلیم سیاسی و حفاظتی به من بدهد که البته به نظر من اگر عکس‌ها چاپ می‌شد، راحت‌تر از عراق خارج می‌شد. در هر حال در آن سفر من دو حلقه ۳۶ تایی از امام عکس گرفتم.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
1. منظور عکسی است که عبا روی دوششان باشد و خیلی صاف و اتوکشیده، تکیه داده باشند.
 
2. منظور امام موسی صدر است.


:: برچسب‌ها: صادق ، طباطبایی ، امام ,
:: بازدید از این مطلب : 113
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
هاآرتص نوشت: یک سند فوق محرمانه و تازه منتشر شده توسط ادوارد اسنودن از جاسوسی مشترک رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس از مقامات ارشد ایران خبر می‌دهد.

 این سند فوق محرمانه که مربوط به سال 2013 همچنین نشان می‌دهد سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا نگرانند عملیات تهاجمی و پیشرفته سایبری غرب، ایران را قادر ساخته باشد که قابلیت‌هایش را با مطالعه و بررسی و نسخه برداری این تاکتیک‌ها، ارتقا دهد.

بعلاوه پایگاه اینترسپت که این سند را منتشر کرده اعلام کرده این سند را ادوارد اسنودن- پیمانکار سابق سازمان سیا- در اختیارش قرار داده است. بر اساس این سند آژانس امنیت ملی آمریکا به ویژه نگران آن است که قدرت سایبری ایران از طریق یادگیری طی حملاتی که علیه این کشور انجام شده، به طور فزاینده بالقوه شود.

در بخشهایی این سند آمده :حملات ایران در پاسخ به فعالیتهای غرب علیه بخش هسته‌ای ایران است و آژانس امنیت ملی آمریکا انتظار دارد این حملات ادامه یابد.

بر اساس این سند، جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را برای حمایت از تصمیم گیران سیاسی به عنوان یکی از طرح های مشترک و موفق آمریکا و انگلیس عنوان کرده است.

در بخشی از این سند مدعی شده،  حمله سایبری مخرب ایران به شرکت نفتی آرامکو در سال 2012 از اولین حملاتی بوده که آژانس امنیت ملی آمریکا رصد کرده است.

بر اساس مفاد سند، ایران یکی از قربانیان حملات سایبری مشابه علیه شرکتهای نفتی اش در سال 2012 بوده است.



:: برچسب‌ها: غرب ، ایران ، مشرق ,
:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

مطالعات محققان دانشکده پزشکی جان هاپکینز آمریکا نشان می دهد که مصرف روزانه نوشابه به دلیل کارامل رنگی موجود در این نوشیدنی، سرطان زا است.

به گزارش ایرنا و به نقل از ساینس، تحقیقات نشان می دهد که فرآیند شیمیایی تولید کارامل رنگی استفاده شده در نوشابه، بیش از حد تصور سرطان زا است.

تحقیقاتی که سال گذشته بر روی 11 نوشابه مختلف انجام شد نشان داد که این نوشیدنی حاوی یک ماده شیمیایی سرطان زا به نام MEI 4- است.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در مرکز پزشکی جان هاپکینز، اکثر نوشابه حاوی سطوح مختلفی، بین 9.5 میکروگرم در لیتر تا 963 میکروگرم در لیتر، از این ماده سرطان زا هستند و این میزان در نوشابه های رژیمی بیشتر است.

بر اساس قانونی در کالیفرنیا، تمام تولیدکنندگان نوشابه باید میزان این ماده شیمیایی در محصول خود را، در یک برچسب هشدار روی شیشه نوشابه درج کنند.

تحقیقاتی که به تازگی صورت گرفته نشان می دهد که فرآیند تولید کارامل رنگی که در اکثر نوشابه ها مورد استفاده قرار می گیرد، علاوه بر ماده شیمیایی MEI 4-، عامل اصلی سرطان زا بودن این محصول است.

در ادامه تحقیقات آمده است که مصرف روزانه نوشابه یکی از مهمترین دلایل اضافه وزن و دیابت است.



:: برچسب‌ها: نوشابه + سرطان ,
:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام

یت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در پاسخ به سوالی نظر خود را در خصوص حریم خودرو شخصی بیان کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از مرکز خبر حوزه، در متن این سوال آمده است: آیا داخل خودرو شخصی، تابع احکام حریم خصوصی است؟

در پاسخ آیت الله مکارم شیرازی آمده است: داخل خودرو جزو حریم خصوصی است و دیگری حق ندارد به آن تجاوز کند، مگر اینکه ضرورتی برای تفتیش وجود داشته باشد، ولی در هر حال سرنشینان باید جهات شرعی مانند حجاب و امثال آن را در داخل خودرو رعایت کنند. 



:: برچسب‌ها: مکارم شیرازی ، خودرو ، حریم خصوصی ,
:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
دنیای اقتصاد نوشت: گرچه زمان دقیق استفاده از باروت به‌عنوان یک خرج پرتاب، به‌طور دقیق تعیین نشده است، اما زمان استفاده از آن به قرن 14 میلادی برمی‌گردد. تاریخچه استفاده از سلاح گرم در ایران به دوران حکومت صفویان بازمی‌گردد. در اینجا مراحل تکامل سلاح گرم را در ایران از دوران سلطنت پادشاهان صفوی بررسی می‌کنیم 
 
دوران سلسله صفویه 
 
سلسله صفویه در سال 905 هجری قمری توسط شاه اسماعیل اول بر سر کار آمد که سلطنت او مقارن با دوران اقتدار دولت پرتغال بود. پرتغالی‌ها با دو هدف قرار دادن جزیره هرمز به‌عنوان مرکز بازرگانی خویش و نیز تضعیف امپراتوری مقتدر عثمانی که خواسته پادشاهان عیسوی اروپا بود، درصدد برآمدند که ارتش شاه ایران را با سلاح گرم آشنا کنند. به این ترتیب با انتخاب زبده‌ترین جوانان هنگ پاسداران شاهی که مرکب از 5000 نفر و به قورچی‌ها معروف بودند، آنها را به تفنگ‌های فتیله‌ای تجهیز کردند. سلاح‌های سواره نظام این عصر شامل شمشیر کج، یک جفت تپانچه، نیزه و تیر و کمان بود. شاه اسماعیل اول برای تعلیم تیراندازی با تفنگ به سربازان ایرانی، مربیان فرانسوی و انگلیسی را به کار گرفت. در این دوره 6 هزار قبضه تفنگ از انگلیس وارد شد تا تفنگ‌ها را از روی آنها بسازند. به نوشته راجر سیوری، مورخ و ایران شناس، ایرانیان در زمان حکومت شاه اسماعیل از تفنگ‌های فتیله‌ای استفاده می‌کردند. تفنگ‌های ایرانی (عجمی) دارای برد زیادی بود و لوله آن به‌طرز خاصی به قنداق بسته می‌شد. 
وین چنتو دالساندری هم درباره سلاح سربازان صفوی مطالب مهمی نوشته است: «تفنگداران ایرانی، مسلح به تفنگ‌هایی هستند که عموما طول‌شان معادل 6 وجب و فشنگی که داخل لوله تفنگ می‌نهند، بسیار کوچک است و وزنش از 17 مثقال تجاوز نمی‌کند.» این بخش از نوشته‌های دالساندری از این جهت جالب است که برای نخستین بار در تاریخ صفویه و پیش از آمدن برادران شرلی و تهیه توپ و تفنگ، به وجود هنگی از تفنگ‌داران ایرانی و مهارت آنان در تیراندازی با این سلاح آتشین اشاره می‌شود. پیش از مرگ شاه اسماعیل اول، سپاهیان ایران از تفنگ استفاده می‌کردند و عده‌ای از نیروهای صفوی مستقر در پادگان هرات، نیروهای عبدالله خان ازبک را با تیر و تفنگ عقب نشاندند. 
 
تلاش جدی برای تجهیز قشون ایران به سلاح آتشین، در زمان شاه اسماعیل اول و احتمالا حتی قبل از جنگ چالدران آغاز شد و پس از گذشت یک دهه، در سال‌های نخست سلطنت شاه طهماسب اول، آثار خود را نمایان ساخت. توپچیان و تفنگچیان ایران دارای واحدهای مستقلی بودند؛ چنانکه یکی از عوامل پیروزی سپاه ایران بر ازبکان و اخراج آنان از هرات استفاده و مهارت زیاد در کاربرد سلاح‌های آتشین بوده است. 
 
در اواخر سال 1006 هجری قمری (مصادف با 1598 میلادی) دو برادر انگلیسی به نام‌های سرآنتونی شرلی و رابرت شرلی به همراه یک گروه 26 نفری که تمامی آنها نظامی بودند، به قزوین وارد شدند و نزد شاه عباس صفوی رفتند و خود را به‌عنوان دو نفر از نجبای انگلیسی که مایل به خدمتگزاری به او هستند، معرفی کردند. ازآنجا که همراهان برادران شرلی همگی اهل نظام بودند وچند تن از ایشان به اصول توپ‌ریزی و اسلحه‌سازی آشنایی داشتند، ساخت توپ و تفنگ در ایران رونق بیشتری گرفت. 
 
با آمدن برادران شرلی و همراهانشان، الله‌وردی خان که فرمانده قوای سلطنتی بود، به سمت فرماندهی در ارتش و تهیه سلاح گرم منصوب شد و کارخانه‌های اسلحه‌سازی را در اصفهان بنیان گذاشت. 
 
یکی از سلاح‌های مورد استفاده در آن زمان، تفنگ‌های سرپر قلعه‌ای با لوله هشت ضلعی بود که توسط صنعتگران ایرانی ساخته شده بود که نسخه اصلی آن از تفنگ‌های انگلیسی برداشته شده بود و بسیار سنگین، بلند و با لوله‌های ضخیم ساخته می‌شد و جنس باروتدان آن از فلز یا پوست آهو بود. تفنگ‌های قلعه‌ای روی دیوار قلعه نصب می‌شد و هنگام شلیک تعداد زیادی ساچمه درشت به‌طرف دشمن پرتاب می‌کرد. همچنین تفنگ بزرگ و سنگینی به نام شمخال وجود داشت که قطر دهانه لوله آن حدود 25 میلی‌متر بود و به سبب سنگینی‌اش، دو شمخالچی آن را حمل می‌کردند. از شمخال‌ها بیشتر در دژها و برج و باروی شهرها استفاده می‌کردند. شخص استفاده‌کننده از این سلاح می‌توانست آن را به خوبی در مقابل شانه‌اش نگه داشته و شلیک کند. در همان حال او می‌توانست به موازات لوله تفنگ نشانه‌گیری کند. دلیل نامگذاری این تفنگ به شمخال، خمیده بودن قنداقش بود. 
 
به‌طور کلی بعد از احداث نخستین کارخانه اسلحه‌سازی در ایران، صنعتگران تلاش کردند تا استادی خود را در ساختن تفنگ‌های سرپر فتیله‌ای به نمایش بگذارند. 
 
تفنگ‌ها و تپانچه‌های سرپر فتیله‌ای 
 
اساس کار این سلاح ها، انفجار باروت در لوله و پرتاب گلوله یا ساچمه به سمت هدف بود. در این زمان لوله تفنگ را از فلز برنج می‌ساختند که به دلیل مقاومت کم این فلز، مجبور بودند ضخامت لوله را زیاد در نظر بگیرند که این امر به نوبه خود موجب سنگینی بیش از حد سلاح می‌شد. 
 
در تفنگ‌های سرپر فتیله‌ای، باروت سیاه را با پیمانه به داخل لوله می‌ریختند، سپس روی آن را پارچه یا نمد گذاشته و با میله فلزی (سنبه) می‌کوبیدند، سپس گلوله یا ساچمه ریخته و روی آن نیز پارچه یا نمد می‌گذاشتند و با کمک شعله یا فتیله‌سوزان از سوراخ ته لوله، باروت را منفجر می‌کردند. 
 
مطابق آنچه در برخی سفرنامه‌های دوره صفوی درباره تفنگ‌داران و روش استفاده از تفنگ آمده است، سربازان تفنگ ‌دار فاقد زره بودند و سلاح‌شان تفنگ و قداره بود. شلیک با تفنگ کاری بسیار دشوار بود و برای آنکه به راحتی و با دقت تیراندازی کنند، تفنگ را روی پایه‌ای قرار می‌دادند. 
 
دوران سلسله افشاریه 
 
در اوایل دوران افشاریه، به تدریج با تکمیل این سلاح ها، برای راحتی نشانه‌روی و سهولت کار، چخماق ابداع شد. فتیله روشن روی چخماق قرار می‌گرفت و هنگام شلیک، آتش فتیله با سوراخ مخزن باروت تماس یافته و تفنگ شلیک می‌شد. روشن نگه داشتن فتیله و منتظر فرصت تیراندازی بودن، مخصوصا در هوای بارانی، کاری دشوار و گاهی ناممکن بود. به همین دلیل به تدریج تفنگ‌های فتیله‌ای جای خود را به سنگ چخماقی داد. در این نوع تفنگ‌ها، سنگ چخماق بعد از کشیدن ماشه به فلز جلوی سوراخ باروت ساییده می‌شد و جرقه حاصل، باروت را آتش می‌زد. 
 
سلاح‌های گرم اصلی نظامیان این عصر عبارت بود از: توپ، خمپاره، زنبورک، تفنگ فتیله‌ای و چخماقی و تپانچه.  
 
دوران سلسله زندیه 
 
نظامیان دوران زندیه نیز مانند دوران صفویه و افشاریه شامل چند گروه پیاده‌نظام و سواره‌نظام، گارد، نیروهای نامنظم و توپخانه بودند. سلاح‌های اصلی این دوره عبارت بود از: تفنگ سرپر فتیله‌ای و چخماقی، نیزه، خنجر، گرز و شمشیر. 
 
با اختراع چاشنی، تفنگ‌های سرپر تکمیل و تبدیل به سلاحی شد که مدت‌ها در میادین جنگ و شکار مورد استفاده قرار گرفت. دود حاصل از تیراندازی، بوی باروت سیاه و مراحل پر کردن تفنگ از ویژگی‌های این نوع سلاح بود. باروت مورداستفاده در تفنگ‌های سرپر، باروت سیاه است که از نیترات پتاسیم (شوره)، پودر زغال و گوگرد تهیه می‌شد. در این تفنگ‌ها به دلیل استحکام کم لوله هرگز نباید از باروت بی‌دود استفاده می‌شد. باروت سیاه سرعت اشتعال کمتری داشته و به همین دلیل لوله تفنگ‌های سرپر را بلند درست می‌کردند تا شتاب لازم به گلوله داده شود. سلاح‌های سرپر سیستم چاشنی از مدل‌های انگلیسی که در کارخانه جیمز ویلینکسن ساخته شده بود، کپی‌برداری شد. 
 
دوران سلسله قاجار 
 
بنیانگذار این سلسله آغامحمد خان قاجار بود و پس از او به ترتیب فتحعلی شاه، محمدشاه، ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه، محمدعلی شاه و احمدشاه بر تخت سلطنت تکیه زدند. در اواخر حکومت آغامحمدخان، چند تن از افسران روسی که به ایران آمده بودند، توسط شاه قاجار ماموریت یافتند تا در شهر قزوین به تعلیم و تربیت قوای نظامی بپردازند. این افسران روس بعد از برادران شرلی (در زمان شاه عباس صفوی) اولین افراد خارجی بودند که به تعلیم قوای ارتش ایران گمارده شدند. در این زمان سلسله قاجار با دنیای غرب آشنا شد. 
 
بازسازی ارتش ایران با روش مشق جدید و تجهیز آنها به جنگ‌افزار نوین اروپایی نیز از زمان فتحعلی شاه در قرارداد نظامی‌اش با ناپلئون بناپارت، امپراتور فرانسه آغاز شد. در دوره فتحعلی شاه، اسلحه و مهمات فراوانی برای قشون ایران خریداری شد. همچنین یک هیات 27 نفره از درجه‌داران و افسران فرانسوی جهت تعلیم نظامیان به ایران آمد. این هیات یک کارخانه توپ‌ریزی در اصفهان و یک زرادخانه در تهران دایر کرد. 
 
عباس میرزا، ولیعهد فتحعلی شاه، به بررسی جزئیات ساختمان سربازخانه‌ها، زرادخانه‌ها و کارگاه‌های اسلحه‌سازی و باروت‌کوبی، توپ‌ریزی و برقراری انضباط و تغییر لباس نظامیان اصرار داشت. در این دوران علاوه بر استفاده از افسران فرانسوی و انگلیسی، تلاش شد با اعزام دانشجو به خارج از کشور، از دانش فنی آنها نیز در گسترش صنایع نظامی استفاده شود. 
 
محمد شاه در دوران 15 ساله حکومت خود به دلیل درگیری با شورش‌ها و دخالت عثمانی‌ها، انگلیسی‌ها و روس‌ها فرصت چندانی برای ادامه اصلاحات در ارتش نیافت. در زمان او نیز از مربیان روسی و انگلیسی در تعلیم نظامیان کمک گرفته شد و نیز تجهیزاتی از انگلستان خریداری شد. 
 
در دوره ناصرالدین شاه، سلاح‌های خودکار یا به اصطلاح مسلسل وارد ایران شد که از جمله آنها می‌توان به مسلسل‌های نوردن فلت-هاچکیس که از کشورهای فرانسه و انگلستان خریداری شده بود، اشاره کرد. در این دوران سلاح‌های با لوله خان‌دار خریداری شد که افزایش برد و دقت تیراندازی را در پی داشت و مقدمه‌ای برای ساخت لوله‌های خان‌دار در ایران شد. سلاح‌های مورد استفاده سربازان در این دوره تفنگ‌های فتیله‌ای، چخماقی، اشنایدر، مارتینی، روسی، ورندل، پروسی، گاللین، شاسپورت، بردان و مگزین بود. 
 
دوران سلسله پهلوی 
 
پس از به سلطنت رسیدن رضاشاه، کارخانه‌های اسلحه‌سازی و مهمات‌سازی با نام قورخانه در ایران راه‌اندازی شد. در این دوران اکثر سلاح‌های نظامیان، قدیمی، مستعمل و فرسوده بود و هر از چند گاهی نیاز به تعمیر و مرمت پیدا می‌کردند که مسوولیت این کار بر عهده قورخانه بود. تشکیلات قورخانه هم به مانند تشکیلات نظامی بود که شامل قنداق‌سازی، تفنگ‌سازی، مدرسه، آهنگری، ریخته‌گری، تلگراف‌خانه، فشنگ‌سازی، اداره مرکزی و... بود و در راس آن، ارباب مناصب و سپس اصناف صنعتگر و دیگر کارکنان در رده‌های بعد قرار داشتند. سرپرستی قورخانه را مقام سرتیپ عهده‌دار بود. در طی هشت سال، تعداد 600 توپ برنزی، 200 خمپاره، توپ کوچک، تفنگ چخماقی و مقادیر زیادی مهمات در قورخانه تولید شد. 
 
تشکیلات سازمانی قورخانه 
 
یک نفر سرتیپ، یک نفر سررشته‌دار، 4 نفر یاور، 6 نفر سلطان، 2 نفر نایب اول، 8 نفر نایب دوم، 8 نفر وکیل، یک نفر مشرف و 63 نفر صنعتگر و دیگر کارکنان. 
 
در روز هفتم بهمن ماه سال 1309 در پی یک بررسی طولانی، رضاشاه موافقت کرد هیاتی به نام «تفتیش و خرید اسلحه» به چکسلواکی فرستاده شود. 47 صندوق تفنگ برنو و 48 صندوق‌ ساز و برگ چرمی توسط این هیات خریداری و به ایران آورده شد. 
 
آزمایش‌ها روی تفنگ‌های ماوزر vz. 24 صورت گرفت (vz مخفف vzor به معنای مدل و 24 نشان دهنده سال طراحی سلاح یعنی 1924 است) و ستاد ارتش به آن نمره قبولی داد. از آن پس ماوزر که تولید انبوه آن از سال 1898 در ابرنادورف آلمان آغاز شده و به‌عنوان دقیق‌ترین و خوشدست‌ترین تفنگ سبک به کار رفته بود، جای تفنگ‌های روسی و انگلیسی و... را در ارتش ایران گرفت. کارخانه ماوزر بعدا شعبه خود را در شهر «برنو» واقع در ایالت مواویای چکسلواکی دایر کرد و دولت ایران که مشتری کمپانی اشکودا بود ترجیح داد که تفنگ‌های ماوزر ساخت شهر برنو (Brno) را خریداری کند و از آن پس در ایران نام «برنو» بر تفنگ‌های ماوزر گذارده شد. این تفنگ‌ها پنج تیر و تک تیر بودند. 
 
صنایع مسلسل‌سازی (جنگ‌افزار‌سازی) 
 
در هفتم مردادماه 1312 در شهر برلین آلمان قراردادی بین دولت ایران و کارخانه فریتس ورنر آلمان مبنی بر تاسیس کارخانه اسلحه‌سازی با ظرفیت اولیه تولید 25 قبضه تفنگ برنو به امضا رسید. در سال 1314 کارخانه در محل قورخانه آغاز به کار کرد و به مرور با تکمیل ماشین‌آلات و تغییر مکان آن به محل فعلی (خیابان پیروزی) در سال‌های 1316 تا 1318 تعدادی پرسنل متخصص کار با ماشین‌آلات به کار گرفته شدند. در تیرماه سال 1317 به منظور افزایش سقف تولید سالانه 1200 قبضه مسلسل سبک و 300 قبضه مسلسل سنگین، تجهیزات بیشتری در صنایع مسلسل‌سازی نصب شد.  
 
در سال 1320 با توجه به وقایع جنگ جهانی دوم و در پی اعلام بی‌طرفی ایران، محل صنایع مسلسل‌سازی به قرارگاه نیروهای هندی و لهستانی تبدیل شد که حاصل آن اشغال، وارد آمدن خسارات بسیار سنگین به ساختمان‌ها و ماشین‌آلات بود. 
 
پس از تخلیه نیروهای هندی و لهستانی و سقوط هیتلر، در سال 1325 در اوایل سلطنت محمدرضا شاه، قراردادی بین ایران و روسیه مبنی بر تولید مسلسل سبک P.P.Sh منعقد شد. در کنار تولید این سلاح، در سال 1329 صنایع مسلسل‌سازی موفق به تولید 16 قبضه مسلسل برنو شد.  
 
به دلیل نیاز روزافزون نیروهای نظامی به سلاح‌های پیشرفته و در عین حال قوی‌تر و مدرن‌تر، در شهریور 1345 قراردادی بین تسلیحات ارتش ایران و شرکت فریتس ورنر آلمان جهت ایجاد و تکمیل تاسیسات و توسعه کارخانه‌های موجود منعقد شد که مفاد آن به شرح زیر بوده است: 
 
1- قرارداد ساخت و تولید سالانه 40000 قبضه تفنگ G3 
2- قرارداد ساخت و تولید سالانه 6000 قبضه تیربار MG3 با لوله کرم شده و لوله یدکی 
3- اعزام 20 نفر متخصص به مدت 3 سال به ایران جهت نصب و مونتاژ تاسیسات 
4- تحویل کلیه ماشین‌آلات و وسایل و لوازم فنی از جانب شرکت مزبور 
5- تحویل نقشه‌های دوپایه، قنداق کشویی و سه پایه سنگین به صورت رایگان و آموزش 20 نفر از افسران و استادان به مدت یک سال در آلمان 
در سال 1356 قرارداد دیگری با همان شرکت آلمانی منعقد شد که براساس آن سالانه 2000 قبضه موشک‌انداز RPG چهل میلی متری تولید گردد که 50 قبضه آن ساخته شد اما همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و تعطیلی صنایع، ادامه تولید متوقف شد. 
 
 
 


:: برچسب‌ها: سلاح گرم ، تاریخچه ,
:: بازدید از این مطلب : 122
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
به گزارش باشگاه خبرنگاران ،علی مطلق در همایش تازه‌های سرطان روده بزرگ اظهار کرد: سرطان روده بزرگ با شیوه زندگی ناسالم ارتباط زیادی دارد.
 
وی با بیان اینکه بیشترین موارد سرطان روده بزرگ در استان‌های گیلان، مازندران، آذربایجان غربی، تهران و سمنان دیده شده است، گفت: علت اصلی افزایش شیوع سرطان روده بزرگ در استان‌های شمالی و آذربایجان شرقی افزایش وزن است و مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب مانند فست‌فودها نیز از عوامل اثرگذار بر ابتلا به این بیماری است.
 
او با اشاره به اینکه ۱۰ درصد کل سرطان‌ها مربوط به سرطان روده بزرگ می‌شود، گفت: سرطان روده بزرگ بعد از سرطان پستان دومین سرطان شایع در زنان به شمار می‌رود و این سرطان در مردان بعد از سرطان‌های معده، پروستات و مثانه چهارمین سرطان شایع به شمار می‌رود.
 
تقی‌زاده با بیان اینکه تغییر در اجابت مزاج فرد و درد شکمی را از علائم شایع سرطان روده بزرگ است، گفت: سالانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی گزارش می‌شود.
 
 


:: برچسب‌ها: اضافه وزن ، سرطان روده ,
:: بازدید از این مطلب : 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
نشریه "رمز عبور" وابسته به اشتهاردی از مدیران دوره احمدی‌نژاد است.


 
 
 


:: برچسب‌ها: میرحسین موسوی ,
:: بازدید از این مطلب : 100
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
آفتاب: به گزارش ایرنا، حجت الاسلام هادی خامنه ای روز یکشنبه برای سخنرانی در مراسم پانزدهمین سالروز تاسیس انجمن اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دعوت شده بود. 
 
دبیر کل مجمع نیروهای خط امام(ره) در بخشی از سخنان خود گفت: امروز خیلی ها از کلمه فتنه گر نان می خورند. 
 
این مطلب با عکس العمل شماری از افراد حاضر در مراسم مواجه شد و شماری از آنان شعار مرگ بر ضد ولایت فقیه سردادند.
 
حجت الاسلام هادی خامنه ای از گروه های دانشجویی خواست بحث نکنند و علیه یکدیگر شعار ندهند اما این وضعیت ادامه یافت و دبیر کل مجمع نیروهای خط امام (ره) سخنرانی خود را ناتمام رها کرد. 
 
حجت الاسلام هادی خامنه ای امروز یکشنبه برای شرکت در چند برنامه دانشجویی و سیاسی سفری دو روزه را به استان کرمان آغاز کرد. 
 
 


:: برچسب‌ها: هادی خامنه‌ای ، سخنرانی ,
:: بازدید از این مطلب : 106
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
 علی حسینی، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با فارس گفت: کبد چرب به دلیل کاهش تحرک و تغذیه نادرست ایجاد می‌شود.در واقع به اختلال مزمن و بدون علامت در کبد گفته می‌شود که به دلیل تجمع چربی و التهاب در کبد است. وی ادامه داد: شایع‌ترین دلیل ایجاد کبد چرب آب خوردن بین غذا، داشتن استرس،مصرف الکل، مصرف دارو بیش از حد معمول و مصرف غذاهای فست‌فودی مثل سوسیس و کالباس و پنیر پیتزا است.
 
حسینی گفت: کبد به طور طبیعی مزاج گرم و تر دارد بنابراین سرد شدن آن بر اثر عوامل مختلف می‌تواند توانایی کبد را برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی ها کم کند و موجب انباشته شدن چربی در بافت کبد و ایجاد کبد چرب شود. این متخصص طب سنتی افزود: بنابراین مصرف ترشی ها به ویژه سرکه و آبغوره، خوراکی های سرد مثل ماست، دوغ ترش، خیار و کدو یا نوشیدن مایعات سرد باعث سرد شدن کبد می شود که باید محدود شوند.
 
وی افزود: همچنین کاهش وزن ناگهانی، تغذیه نادرست و مصرف بیش از حد چربی و کربوهیدرات به همراه گرسنگی طولانی مدت به ایجاد کبد چرب می انجامد. حسینی افزود: بنابراین مصرف سرکه سکنجبین، مصرف سالاد سبزیجات شامل هویج، کلم و روغن زیتون توصیه می شود.همچنین مصرف سیب با پوست به هنگام صبح و شب و مصرف عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه‌تره نیز مفید است.
 
این متخصص طب سنتی گفت: مصرف خاکشیر و عرق ترنجبین نیز موثر است.همچنین برای سرخ کردن غذا از روغن کنجد و زیتون بیشتر استفاده شود.


:: برچسب‌ها: کبد چرب ,
:: بازدید از این مطلب : 113
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()
نوشته شده توسط : غلامرضا نیک نام
یک مقام آگاه انفجار مقابل منزل سفیر ایران در طرابلس لیبی را تایید کرد.
 
این مقام آگاه در گفت‌وگو با ایسنا، با تایید حمله و انفجار در محل اقامت سفیر ایران در لیبی گفت: سفارت ما در لیبی تعطیل است و سفیر به این کشور تردد می‌کرده است.
 
وی گفت: در این حادثه تروریستی کسی آسیب ندیده است.
 
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی لیبی از انفجار در مقابل منزل سفیر ایران در شهر طرابلس پایتخت لیبی خبر داد.
 
بنابر نوشته این خبرگزاری این انفجار خسارت جانی به همراه نداشته است.
 
منابع خبری اعلام کرده‌اند که هنگام حادثه در این منزل که در منطقه بن‌عاشور لیبی واقع شده، کسی حضور نداشته و انفجار ناشی از انفجار یک بمب دستی بوده است.
 
مبروک ابظهیر، مدیر امنیت دیپلماتیک وزارت کشور لیبی در گفت‌وگوی تلفنی با خبرگزاری رسمی این کشور اظهار کرد: ظهر یک‌شنبه افرادی ناشناس ساختمان محل اقامت سفیر ایران در طرابلس را با انداختن یک بسته انفجاری در داخل سطل زباله که در مقابل ساختمان قرار داشت مورد حمله قرار داده و اقدام به فرار کردند.
 
او افزود: با توجه به خالی بودن ساختمان این انفجار تلفات جانی به‌همراه نداشته است. این حادثه موجب تخریب در پارکینگ محل اقامت سفیر شد.
 
 
 


:: برچسب‌ها: انفجار ، سفارت ایران ، لیبی ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 اسفند 1393 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 15 صفحه بعد